1. HABERLER

  2. Kaçak Aylin!: Suyu da kaçak kullanıyor, soruya da kaçak yanıt veriyor
Kaçak Aylin!: Suyu da kaçak kullanıyor, soruya da kaçak yanıt veriyor

Kaçak Aylin!: Suyu da kaçak kullanıyor, soruya da kaçak yanıt veriyor

Kaçak Aylin!: Suyu da kaçak kullanıyor, soruya da kaçak yanıt veriyor

A+A-

Şebeke suyu kullandığı için ishal olduğunu iddia eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın şikayeti üzerine numune almak üzere bölgeye gelen ASKİ ekipleri, binada kuyu suyu kullanıldığını tespit ederken, Nazlıaka suçu kocasına attı.

Kaptanpaşa Sokak'ta bulunan dairesinin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Nazlıaka, gerçeğin ortaya çıkmasıyla ne diyeceğini şaşırdı... Bütün suçu eşinin üzerine attı. Nazlıaka"Faturalarla eşim ilgileniyor. O yüzden bu konuda hiçbir bilgim yok. Ben bu olaydan da bugün haberdar oldum" dedi.
Kuyu suyu kullandığını da bilmediğini iddia eden Nazlıaka, "Bu site zamanında kuyu suyu kullanmaya başlamış. Bu düzen böyle gelmiş böyle gitmiş. Ben bugüne kadar kuyu suyunu kullanıldığını bilmiyordum. Bu zamana kadar hiç site toplantısına katılmadım” diye konuştu.
Sorulan her soruya kaçamak yanıtlar veren Nazlıaka, "Bir ceza ödememiz gerekiyorsa bunu ödeyeceğiz" dedi.
KENDİ EVİNDEN HABERİ YOK!
Kendi evinden akan musluk suyundan habersiz olan Nazlıaka, basın mensuplarının sorduğu soruları ise ideolojik buldu.
Beyaz Tv muhabirinin istifa edecek misiniz sorusuna sinirlenen Nazkıaka,"Herhalde Beyaz Tv'densiniz. Az önce açıkladım ben buna tekrar yanıt vermeye gerek duymuyorum... İdeolojik sorular sorduğunuzu düşünüyorum" diye konuştu.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın villasının da bulunduğu sitede ASKİ ekiplerince kaçak su ve kuyu suyu kullanıldığının tespit edildiğini belirtti. Başkan Gökçek, “Aylin hanım kendi ishal vakasını, kendi ihmalini direkt olarak şebeke suyuna atma gibi bir açıkgözlülüğe tevessül etmiş ve suçüstü yakalanmıştır. Şebeke suyundan kaçak boruyla su almak bir milletvekiline yakışır mı?” dedi.
Aylin Nazlıaka’nın, Ankara şebeke suyundan dolayı ishal olduğu iddialarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çamur atmaya çalıştığını belirten Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çamur atacak adamın suratına işte böyle çamur yapışır kalır” diye konuştu.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18. Uluslararası Tarım Fuarı’nın açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazetecilerin Aylin Nazlıaka’nın evinde kaçak su ve kuyu suyu kullanımı ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
ASKİ elemanlarınca CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın villasının bulunduğu sitede su örneği alınarak incelemelerde bulunduğunu ve yapılan inceleme ve araştırmalar sonucu, sitede kaçak su ve kuyu suyu kullanıldığının tespit edildiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Gerçekten bugün Ankara’da ibretlik bir olay yaşandı. Biliyorsunuz Cumhuriyet Halk Parti Milletvekilleri ve bunların içerisinde assolist olan tabiri caizse Nazlı hanım ile sivil toplum örgütleri ki bunların çoğu da ideolojik sivil toplum örgütleri, Ankara’da bir kampanya başlattılar. Başlattıkları kampanya Ankara’nın suyunun pis olduğuna ve insanları ishal yaptığına dair. Kampanyayı Aylin Nazlıaka başrollerde yürüttü.
Bu konuda bazı ihbarlar geldi. Arkadaşlarımız da dün bu ihbarları dikkate alarak, gidip Aylin hanımın evinin bulunduğu site deposunu kontrol etmişlerdi. Bugün zannediyorum medya mensuplarının birçoğu da gezdi. Depo tam bir felaket. Kaçak bir su kuyusu açılmış.”
-“DEPO TEMİZLETİLMİŞ”-
Deponun çok kötü bir durumda olduğunu, ancak bugün siteye yeniden giderek, tespit çalışmaları yapan ASKİ ekipleri gelmeden önce Aylin Nazlıaka’nın talimatıyla deponun temizlettirildiğini belirten Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
Açılmış olan kaçak su kuyusunda klor kullanılmıyor. İlk tespitimiz bu. Şu anda bunun tespiti yapıldı. Klor kullanılmayan yerden her türlü ama her türlü hastalık geçebilir. Yani Aylin hanım dua etsin sadece ishal olmuş. Dizanteri, veba veya her türlü hastalığı kapabilirdi. İşin enteresan tarafı maalesef kaçak bir boruyla da şebeke suyu çekmişler. Yani rezaletin daniskası. Ayrıca bugün gördüğünüz deponun temizlenmiş hali. Aylin hanım dünkü açıklamalarımın ardından hemen talimat vermiş.  Oradakilerin verdiği bilgiye göre, ‘buraya gazeteciler gelebilir depoyu temizleyin’ demiş. Yani o kadar kirliymiş ki bu temiz hali.”
-“KAÇAK SU KULLANILMIŞ” -
ASKİ elemanları tarafından yapılan tespitte kaçak su ve kuyu suyu kullanıldığının belirlendiğini belirten Başkan Gökçek, “Şimdi kalkacak ‘ishal oldum’ diye bas bas bağıracak, kaçak su kullanacak, kaçak kuyu açacak, kaçak kuyudan mikroplu suyu kullanacak ondan sonra ishal olacak. Son olarak da kalkacak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çamur atacak. Adamın suratına işte böyle çamur yapışır kalır. Bir kere oraya gittiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yani gerçekten bir skandal. Şu anda tespit yapıldı ve bu skandalı birlikte gördünüz. Tekrar ediyorum kaçak su, kaçak kuyu ve kuyuda da maalesef klor kullanılmıyor. Bunların her biri birbirinden rezalet olaylar. Olay ortaya çıkmıştır. Aylin hanım kendi ishal vakasını, kendi ihmalini direkt olaraktan şebeke suyuna atma gibi bir açık gözlülüğe tevessül etmiş ve suçüstü yakalanmıştır. Şimdi bakalım durumu nasıl izah edecektir merak ediyorum” dedi.
-“YARGIYA TAŞIYACAĞIZ”-
Bir gazetecinin sorusu üzerine Aylin Nazlıaka’yı kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve halkı yanılttığı için konuyu yargıya taşıyacaklarını da söyleyen Başkan Gökçek,  “Kesinlikle yargıya taşıyacağız. Arkadaşlardan ilk aldığım bilgiye göre bunlar değişebilir. Yani kesin olarak kabul etmeyin, minimum 15, maksimum 40 bin liraya kadar daire başına ceza gelecek… 2001 yılından beri bu su ve bu yüzden işliyor çok ciddi para cezası alacaklar. Ayrıca da kaçak su kullandıkları için 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi cezası var. Mahkemenin takdirine bağlı. Tabi bunu yargıya intikal ettireceğiz. Ettirmememiz mümkün değil” diye konuştu.
-“KUYUNUN İZNİ VARSA GÖSTERİRLER”-
       Başkan Gökçek, başka bir soru üzerine de ilk tespitlere göre su kuyusunun izni olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kuyunun izni varsa çıkartır gösterirler. İlk tespitlerimize göre kuyunun izin belgesi falan yok. Ne zaman açarlarsa açsınlar, o önemli değil. Önemli olan kanunlara tabi olmak. Ben kuyu suyunun da üzerinde durmuyorum. Cezasını verirsin çekersin. Yani şu an tarasan Ankara’da pek çok yerde kaçak kuyu bulabiliriz ve cezalarını da çekerler.
Bu ondan ziyade şebeke suyundan kaçak boru almak. Bir milletvekiline yakışır mı bu? Ankara’nın suyunu Ankara’lının hakkı olan suya boru çekerek, kaçak su alıyorsun. Böyle rezalet olabilir mi?
Oradan ne kadar su gittiğini bilmiyoruz. Güya kuyudan alıyor. Bizim aklımıza gelen şu; ‘Ben kuyudan kullandım’ diyecekler. Ama kaçak var. O yüzden ne malum kuyudan kullandığın. Bence suyun tamamını beklide şebekeden kullandı, onun için özellikle kaçak konusunu affedebilmek mümkün değil. Aylin hanımı mahkemeye vereceğiz.”
-“TUTULUR TARAFI YOK”-
Yapılan tespitler sonucu Aylin Nazlıaka’nın villasının bulunduğu sitede su tespitine ilişkin elle tutulur hiçbir şey olmadığını belirten Başkan Gökçek, “Şimdi işin enteresan tarafı, biz o cezayı esas şu anda kimin üzerine ise onun üzerine yazacağız. Oradan diğerlerine geçecek. Tam netleşmedi ama orada 15 civarında iş yeri var. İşyeri su fiyatları ile normal daire fiyatları arasında fark var. Yani arada büyük uçurum var. Dolayısıyla hepsi bize abone olurken, ev abonesi gibi abone olmuşlar. Bu da çok rezalet bir şey. Yani tutulur tarafları yok. Bunu yapan CHP Ankara milletvekili. Hani meşhur bir söz var, ‘ele verir talkını, kendi yutar salkımı’. Salkım malkım da değil bu, yani her şeyi yutmuşlar. Bağı bitirmişler” dedi.
-CANLI YAYINA ÇAĞRI –
Aylin Nazlıaka’nın kaçak su kullanımını bilip bilmediği ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Başkan Gökçek, “Aylık 2 lira ya da 3 lira para veriyorsun. Yani her ay bütçenden bir para çıkıyor. Oradaki kaçak suyu kullanıyorsun, kullandıktan sonra da kalkıp 2 lira veya 3 liradan idare ediyorsun. Sonra da ‘bilmiyorum’ diyorsun. Kargalar güler buna” dedi.
Aylin Nazlıaka’yı istediği televizyonda istediği kanal ve programda istediği sunucuyla canlı yayına davet eden Başkan Gökçek, “Bence bundan sonra kaçar fellik fellik. Bir yerde yakalayabilseniz keşke… Canlı yayına gelsin konuşalım. Hem de  Halk TV’de. Ne zaman istiyorsa açık kart. İstediği kanalda istediği sunucuyla. Ama gelemeyecek. Çünkü suçüstü yakalandı. Etme bulma dünyası” diye konuştu.

Bu haber toplam 2357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.