1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kaçırılan Türkler'i Erdoğan'a teslim etti
Kaçırılan Türkler'i Erdoğan'a teslim etti

Kaçırılan Türkler'i Erdoğan'a teslim etti

Saakaşvili Türkleri elleriyle Erdoğan'a teslim etti..

A+A-

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 16 ay önce kaçırılan Malta bandıralı Yunan firmasına ait "MV Olib-G" geminin 3'ü Türk, 15'i de Gürcistan uyruklu olan mürettebatı, kurtarıldıktan sonra İstanbul'a getirildi.

SAAKAŞVİLİ VE ERDOĞAN BİRLİKTE KARŞILADI

Somali'den havalanan Air Zena Havayolları'na ait uçakla saat 10.10 sıralarında Atatürk Havalimanı'na gelen mürettebat, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı. Somalili korsanların 8 Eylül 2010 tarihinde kaçırdığı geminin mürettebatı, yakınları tarafından da hasretle kucaklandı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ve Başbakan Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi.

'GÜRCİSTAN İLE ARAMIZDA HİÇBİR SORUN KALMADI'

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kardeşlerimiz bugün Türkiye'ye getirildi. Saakaşvili'ye teşekkür ediyorum. Bu özel olayda gerçekleşen dayanışma tarihe geçecektir. Bu acı tecrübeyi yaşayan ailelere geçmiş olsun diyorum. Gürcistan ve Türkiye arasında gerek siyasi alanda, ticari alanda çok farklı bir ilişki vardır. Aramızda hiçbir sorun kalmamıştır.

1,5 yıldır Somali'de korsanlar tarafından rehin alınan kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum ve ailelerine şu anda yaşamış oldukları mutluluklarının daim olmasını diliyorum"

'PEK ÇOK LİDER TANIYORUM, SİZİN GİBİ BİR LİDER TANIMIYORUM'

Gürcistan Devlet Başkanı Sakaşvili'nin konuşmasından satır başları:

"Biz hep beraberdik yine beraberiz, Türk denizcileri ve Gürcü denizcilerine seslenerek 'evinize hoşgeldiniz' demek istiyorum. Ben pek çok lider tanıyorum ama ben sizin gibi her vatandaşına bu kadar ilgi gösteren başka bir lider tanımıyorum, her bir vatandaşına neden olduğunu takip eden başka bir kişi tanımıyorum, her bir vatandaşınızın hayatını takip ediyor ve özgürlükleri için çaba harcıyorsunuz. Biz birlikte çalıştık pek çok konuda da birlikte çalışıyoruz ve bugün bu vatandaşlarımızın serbest bırakılmasında da beraber çalıştık, Türkiye bölgesinde lider bir ülke oldu ve gerçektende de bölgesinde önemli süreçler oynayan bir ülke oldu, bizim bulunduğumuz bölgede de barış için Türkiye önemli roller oynuyor.

Türk ve Gürcü kardeşlerimizin evlerine kavuşmuş olmasından büyük memnuniyet duyuyorum, şimdi önemli olan artık onların özgür olmuş olması şunu da unutmayalım 6 yüzden fazla denizci esir tutuldu ve tutulmaya devam ediyor. Biz Türkiye ile birlikte suça karşı da mücadele ediyoruz, burada ki denizciler bugün kurtulmuş şanslı denizciler. Türkiye'ye de bu ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum"

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.