1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Karaaslan Şimşek'i o video ile vurdu
Karaaslan Şimşek'i o video ile vurdu

Karaaslan Şimşek'i o video ile vurdu

Gölbaşı Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısına Gölbaşı’nda verilen  kredi yapılandırma yetkisinin büyükşehir verilmemesi tartışması yaşandı.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısına Gölbaşı’nda verilen  kredi yapılandırma yetkisinin büyükşehir verilmemesi tartışması yaşandı.


Gölbaşı Belediyesi Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında yapıldı. 


İlk Toplantıda Başkan Şimşek’e belediyeye ait kredilerin yapılandırılması için yetki verilmesinin ardında mecliste konuşan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in aynı konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldiğini ve Gölbaşılı Büyükşehir Meclis Üyelerinin ABB’yi zor duruma soktuğunu ifade etmişti. 


 Bu ifadeler üzerine bugün meclise ses kaydı ile gelen AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Osman Karaaslan, büyükşehir belediye meclisinde konunu Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş ve CHP’nin istediği şekilde oy birliği ile onayladığını söyledi. 


Karaaslan, buna kanıt olarakta, büyükşehir belediye meclisinde Başkan Mahsur Yavaş ve CHP grup başkanvekilinin konuşmalarının geçtiği bir video getirdi. 


Videoyu meclistekilere dinleten Karaaslan, CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek’in ilk toplantıda yaptığı konuşma ile büyükşehir meclis üyelerini zan altında bıraktığını söyledi. 


Karaaslan “ Biz büyükşehirde bu konu ile ilgili gereken katkıyı yaptık. Ama sayın Ercan Şimşek, bir önceki toplantıda herkesi itam altında bırakarak, ‘Aynı toleransı büyükşehirde göstermiyorsunuz’ dedi. Bu videoda CHP grup başkanvekilinin 30 ay olsun diyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş ise benim hatırıma 36 ay yapın diyor.  Sonunda oy birliği ile bu karar çıkıyor. Sizde burada gelip diyorsunuz ki ‘Biz burada size destek oluyoruz. Siz büyükşehirde engel oluyorsunuz’ diyorsunuz. Bende bu tutanağı yazılı olarak getirecektim. Ama sesli olarak ta iletmiş oldum” dedi. 


Bunu özerine söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ise “ Arkadaşlar bu konuşmada olduğu gibi aynı Gölbaşı’nda ki gibi süresiz bir yetki istenmiş ama bu verilmemiş. Denmiş ki 30 ay süre ile çekebilirsiniz. Meclis çoğunluğuna dayanarak AK PARTİ ve MHP grup başkanvekilleri 30 aydan fazla süreye yetki vermemiş.  Benim söylediğim engel olunan veya kısıtlama getirilen nokta budur. Eğer daha fazla süreli yetki alına bilseydi. belediyenin daha fazla karı olurdu” dedi. 


Konuşmanın sonunda Karaaslan’nın, Şimşek’e  “Laf cambazlığı yapıyorsun”  sözleri üzerine tansiyon yükseldi. 


Şimşek’te Karaaslan'a “ Burada kimin laf cambazlığı yaptığını herkes biliyor” diyerek cevap verdi. 
tansiyonun yükselmesini Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek engel oldu. Başkan Şimşek araya girerek tarafları yatıştırdı.

Bu haber toplam 5876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.