1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Kaymakamlıktan o haberlere tekzip metni
Kaymakamlıktan o haberlere tekzip metni

Kaymakamlıktan o haberlere tekzip metni

Gölbaşı Kaymakamlığı Göl Haber Başkent ve Gölbaşı Taraf Gazetesi'nin bazı haberlerine tekzip metni gönderdi.

A+A-

İşte o tekzip metinleri

"Gölhaber Başkent isimli internet haber sitesinin "Kaymakam yine bizi yok saydı" "Bırakın, yardım edin de işimizi yapalım" ve devamındaki "Mahallelinin umurunda değil ama.. Resmi Kurum, belediye bürokrat ve müdürleri açılışta..." Başlıklı 24/07/2019, 29/07/2019 ve 30/07/2019 tarihindeki haberleri kapsamında tekziptir. 

İlçe Kaymakamlığınca yapılan çalışmalar/ hizmetler hukuken tanımlanmış, sınırları belirlenmiş, çeşitlendirilmiş kamusal nitelikte hizmetlerdir. Kamu idaresinin yaptığı çalışmaların reklamını, tanıtımını yapması beklenemeyeceği gibi üst makamların izni olmaksızın basına açıklama yapılması, basına demeç verilmesi, basına açık toplantılar tertip edilmesi ve basınla bilgi paylaşımında bulunulması da kanunen yasaktır. Kaldı ki tüm resmi, dini bayram ve törenlerde toplumumuzun tüm kesimlerine de kurumsal bilgilendirmeler yapılmaktadır. Kamuoyunun da malumları üzere görev yaptığımız her ilçede, birimde olduğu gibi ilçemizde de insana değer veren, insan ve iş odaklı, adaletli, hakkı gözeten ve hakkaniyetli, katılıma açık, şeffaf ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir yönetim anlayışı sergilenmektedir ki bunun aksini iddia edenlerin ancak niyetlerini sorgulamak gerekir. 

Tekzibe konu olan 30.07.2019 tarihli haber bağlamında, Ankara Valiliği ile Hayırsever arasında 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle imza edilen bir protokol  kapsamında planlanan okul inşaatının temel atma törenine ilçenin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılmasından daha doğal ne olabilir? Çalışma arkadaşlarımızın orada bulunması resmi kuralların gereği ve en önemlisi birlikte yönetme kültürünün bir tezahürüdür ve her biri kendi şahsında kıymetlidir. Arkadaşlarımızı "kalabalık" olarak nitelendiren ve "emir zoru" ile getirildiklerini iddia eden anlayış kabul edilemez. Kaldı ki sözkonusu olay geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha iyi koşullarda eğitim imkanlarından yararlanmasını açmaçlayan ve herkesin büyük bir mutlulukla iştirak edeceği aşikar olan bir eğitim yatırımıdır. 

Öte yandan yerel basının birtakım sorunlarının olduğu düşüncesinde olanların, taşımaları gereken/beklenen sorumluluğun bir parçası olarak, sorunlarını çözme ve iletme yöntemlerini bir kez daha gözden geçirmeleri ve özeleştiri yapmaları gerekmektedir. Basın ve medya hukuk ve etik kurallara uygun davranmak zorundadır. Unutulmamalıdır ki hiçbir kişi ve kurum hukukun üstünde değildir. ve hukuk dışı/hukuka aykırı yöntemleri tavsiye  telkin edenler ve davrananlar hakkında da hukuki süreçler mutlaka işletilecektir. 

Bu itibarla birlik, beraberlik ve uyumun olduğu bir şehirde kurumları tartışılır hale getirmeye çalışmak bu güzel şehir için harcanması gereken emek, zaman ve enerjinin bu şekilde tüketilmesine vesile olmak vebaldir. Kamuoyunun taktirlerine  saygıyla duyurulur."

GÖLBAŞI TARAF GAZETESİNE GÖNDERİLEN TEKZİP METNİ

whatsapp-image-2019-08-01-at-18.36.48-003.jpeg

Bu haber toplam 3440 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.