1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Keçiören Metrosu açılıyor
Keçiören Metrosu açılıyor

Keçiören Metrosu açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 5 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı törenle açılışı yapılacak

A+A-

Ankara’nın üçüncü metro hattı olan, 9 istasyondan oluşan ve toplam 9 bin 220 metre uzunluğu bulunan Keçiören Metrosu’nun açılışı öncesi, Bakan Arslan ile Başkan Gökçek ilgililerden bilgi aldı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

-GÖKÇEK: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

            İncelemeleri sonrası istasyon içerisinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Gökçek sözlerine, “İnşallah 2 gün sonra Keçiörenimiz metrosuna kavuşuyor. Bu konuda emeği geçen herkese Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Bakanımıza, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

“Biz burada metroya başlarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla bitiremeyeceğimizi gayet iyi biliyorduk” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Ama ben burada biraz fazla uyanıklık yaptım. Hükümetimize işi yükledim. Hükümetimiz de bizi mahcup etmedi, Allah razı olsun bitirdi. Güzel bir sonla da inşallah tamamlanıyor” diye konuştu.

            Bakan Arslan’dan bir de istirhamı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, “Kızılay ve Çubuk bağlantımızın da bu yıl yapılacak ihalelerden sonra biran önce başlanmasını temenni ediyoruz. Bu Ankara trafiği için son derece önemli” dedi.

Başkan Gökçek sözlerini, “Tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı Perşembe günü saat 14.00’de Keçiören Belediyesi önündeki meydanda açılışa bekliyoruz” diyerek tamamladı.  

 

 

-BAKAN ARSLAN: “HERHANGİ BİR AKSAKLIK YOK”

            Başkan Gökçek’in ardından açıklama yapan ve 5 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla Keçiören Metrosu’nun hizmete gireceğini hatırlatan Bakan Arslan da tüm Ankaralıları açılışa davet ederek, şunları söyledi:

            “Herhangi bir aksaklığın eksikliğin olmadığını gördük. Ağustos ayında test sürüşlerine Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla başlamıştık. Ayın 5’i itibariyle Keçiören metrosunu hizmete sunmuş olacağız. Ankaralıları Şehitler İstasyonu’ndan başlayarak, Atatürk Kültür Merkezi’ne dokuz istasyondan kesintisiz götüreceğiz. Daha sonrada Atatürk Kültür Merkezi’nde yine Yenimahalle, Batıkent tarafından gelen raylı sistemle de entegre olacak şekilde Kızılay’a kadar taşıyacağız.”  

 

- “HEDEFİMİZ; KEÇİÖRENLİLER AKTARMASIZ GİDEBİLSİN”  

            Keçiören Metrosu ile ilgili projelerinin devamından bahseden Bakan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

            “Hedefimiz, AKM’den Kızılay’a olan bağlantıyı da kesintisiz olarak yapmak ki, Keçiörenli Kızılay’a kadar aktarmasız gidebilsin. Onun da ihalesini hemen bu sene başında yapıyoruz. Hedefimiz yaklaşık ihale sürecinden sonra bir ya da bir ila bir buçuk yılda bitirmek. Oradaki tarihi de 2018’nin sonu olarak şimdiden deklare edelim. 2018 sonunda bizim burayı AKM’den Kızılay’a bağlamış olmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak yapılması gereken her şeyi zaten yapıyoruz.”  

Açıklamasını, “Bir de özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız söyledi; havalimanı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk bağlantısı çok önemli. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın talimatları var. Biz onun gereğini yapıyoruz. İnşallah bu sene onunda ihale sürecini başlatarak, dolayısıyla Keçiören Metrosu’nu Çubuk’a kadar uzatmış olacağız” sözleriyle sürdüren Bakan Arslan, 9 İstasyon 9 bin 220 metreden oluşan Keçiören Metrosu’nun hayırlı olmasını diledi.

 

-BAKAN ARSLAN’DAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

            Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve bakanlık çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Bakan Arslan, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Üç tane metro hattını aynı anda başlatmışlardı. Tabi Büyükşehir Belediyesi imkânlarıyla üçünün birden aynı anda bitirilmesinin zorluğu herkesin malumlarıydı. Dolayısıyla Başkanımla Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı, Başbakanımızın da Bakanlığı döneminden itibaren başlattık bu süreçleri. Üç projenin de tamamlanması adına Bakanlığın Belediye’ye destek vermesi kararı alındıktan sonra diğer iki metro hizmete girdi. İnşallah 5’inde de Keçiören Metrosu hizmete girecek” diye konuştu.

            Ankaralıların hizmetine aynı anda 3 metroyu sunmanın önemli olduğunu da kaydeden Bakan Arslan, “Dolayısıyla da Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çalışma arkadaşlarına da çok çok teşekkür ediyorum. Herkes bilsin ki bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız ile olan işbirliğimiz insanımıza hizmet amaçlı ve kesinlikle bundan sonra da devam edecek. Biz yine Ankaralıların hizmetine birçok projeyi sunmuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazasız belasız yolculuklar diliyorum” açıklamasını yaptı.

 

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.