1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. “Kimse Gazilik adı altında derebeylik yapamaz”
“Kimse Gazilik adı altında derebeylik yapamaz”

“Kimse Gazilik adı altında derebeylik yapamaz”

“Kimse Gazilik adı altında derebeylik yapamaz”

A+A-

Gölbaşılı esnaf ve D.T. adlı 15 Temmuz gazisi olduğu iddia edilen şahıs arasında çıkan silahlı kavga sonrası, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gazilik unvanından dolayı yetkililerce Gölbaşı Sanayi Sitesi’nde yer çevirmesine müsaade edilen D.T. adlı şahıs; kısa sürede gazilik adı altında derebeylik yaparak, Gölbaşı Osman Tan Polis Karakolu’nun müdavimi haline geldi. Polis ve zabıta memurlarına her türlü hakaretleri yağdırdığı ve Gazilik gibi onurlu ve şerefli bir duruşu devlet memurlarını sindirmek için kullandığı şikâyetlerinin artması sonrası, şikâyetlere duyarlı davranan Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu Başkanı Gazi Levent Yücel Gölbaşı’na gelerek bir takım görüşmeler yaptı.

Gazilik kimsenin tekelinde değildir diyen Yücel “Normal vatandaşa yasa ne diyorsa gaziye de aynıdır. Devletin memuruna, amirine kimse gaziliğini kullanarak hakaret edemez, gazilik unvanını kirletilemez” dedi. Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Tanrıverdi’yi ziyaret eden Şehit Yakınları ve Gaziler Federasyonu Başkanı Gazi Levent Yücel daha sonra Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı İsa Albut’u da ziyaret etti.

Gazilik unvanı kötüye kullanılacak bir makam değildir diyen Gazi Levent Yücel; “Gazi ancak dürüstlüğüyle, güzel ahlakıyla, mütevazi duruşuyla topluma örnek olacak bireydir, gazilik makamı çıkar ve menfaat için kullanılamaz, bu vatan, bayrak için kanlarını dökmüş, uzuvlarını kaybetmiş biz gazilerin, devleti temsil eden, devlet üniformasını giymiş hiçbir kimseye hakaret etmemiz söz konusu değildir, gaziler olarak bu tarz davranışlar karşısında olduk, olacağız da, tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir, dolayısıyla herkes yasalara uymak zorundadır” dedi.

Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum