1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kızılay Trafiği Miniklere Emanet
Kızılay Trafiği Miniklere Emanet

Kızılay Trafiği Miniklere Emanet

Başkent Trafiği, öğlen saatlerinde 45 dakikalığına, minik trafik polislerine emanet edildi.

A+A-

Başkent Trafiği, öğlen saatlerinde  45 dakikalığına, minik trafik polislerine emanet edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri eşliğinde Başkent’in en yoğun araç ve yaya trafiğinin yaşandığı Kızılay Kavşağı’nda yaklaşık 45 dakika boyunca denetim yaptılar. Araç sahiplerini durdurarak, kurallara uymayan ve eksik evrakı bulunan kişilere ceza yazılmasını sağlayan minik polisler, yaya trafiğini de denetleyerek kuralları ihlal eden vatandaşları anons yaparak uyardılar.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje çerçevesinde, daha önce Emniyet görevlilerinden teorik ve pratik eğitim almış olan 9-13 yaş arası 18 Çocuk Meclisi üyesi öğrenci, araç ve yaya trafik kontrollerine katılarak hem büyüklere hem de küçüklere trafik kurallarına uyulması konusunda anlamlı mesajlar verdiler.

-“ÇOK ANLAMLI BİR UYGULAMA”

Minik polislerin durdurduğu bir motosikleti kullanan Bülent Bekçibaşı, “Bence çok güzel ve anlamlı bir uygulama. Ağaç  yaşken eğilir. Bu yaşta trafik kurallarını benimseyip, uygulayarak bize de hatırlatmaları çok anlamlı” dedi.

Minik trafik polislerinden 9 yaşındaki Zeliha Baldan, aracı durdurulan bir vatandaşın sorusu üzerine, 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin aldığı karar uyarınca Ankara trafiğinde her yıl denetim yapmayı sürdürdüklerini açıkladı.

Sürücülerin en çok emniyet kemeri takmadıklarını belirlediklerini söyleyen bir başka minik polis Ennur Karakuş ise  şoförlerin araç muayene tarihini geçirdiklerini, yüksek sesle müzik dinlediklerini ve maalesef ilkyardım çantası bulundurmadıklarını gördüklerini söyledi.

-“YAYALAR KIRMIZI IŞIK İHLALİ YAPIYOR”

Yayaların en çok “kırmızı ışık ihlali yaptığını” belirten 13 yaşındaki Çocuk Meclisi üyesi Yasin Erdoğan, “Yaya geçitlerinde tam bir kargaşa yaşanıyor. Vatandaşlar sağdan yürümeleri gerekirken, neredeyse bulvarlardaki orta refüjlerden atlamaya çalışıyorlar. Oysa insanın canı çok daha değerli. Onları sürekli uyardık” diye konuştu.  

Yaklaşık 45 dakika içerisinde minik polisler, dur - geç levhaları ve megafondan vatandaşlara uyarılarda bulunurken, trafik polisleri de kurallara uymayan sürücülere ceza yazdılar. Araç sahipleri de durumu anlayışla karşılayarak, minik trafik polislerine uyarıları için teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.