1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. KÜLTÜR SANAT VE KORO KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI
KÜLTÜR SANAT VE KORO KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

KÜLTÜR SANAT VE KORO KURSLARINA KAYITLAR BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat ile Koro kurslarına kayıtlar başladı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat ile Koro kurslarına kayıtlar başladı.

         Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek için 2003 yılında açılan ve bugüne kadar Başkentlilerden büyük ilgi gören Ankara Büyükşehir Belediyesi Zerefşan Nakışhanesi kurs başvuruları, Gençlik Parkı Kültür Merkezi’ne yapılıyor. Halk Oyunları kaydı ise Şafaktepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

            Tezhip sanatında altın serpilerek yapılan bezeme, “Altın Saçıcı” anlamına gelen Zerefşan Nakışhanesi eğitimlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yürütüyor. Bugüne kadar binlerce kursiyerin eğitim gördüğü nakışhanede, hat, tezhip, minyatür, ebru ve kaatı (ince kağıt oymacılığı) sanatı branşlarında 4 öğretmen ile haftanın 6 günü kurs veriliyor.  Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kurslarda çeşitli üniversitelerin el sanatları bölümünde okuyan 5-6 öğrenciye de staj imkanı sağlanıyor.
            Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kursları sadece Zerefşan Nakışhanesiyle de sınırlı değil. FOMGET Halk Oyunları Kursu’ndan  Tiyatro ve Drama kurslarına, Kukla Yapım ve Oynatım kursundan  Sahne ve Sinema Teknikleri Makyaj kursuna kadar farklı dallarda açılan kurslar Başkentlileri bekliyor.

Ayrıca Başkentlilerden yoğun ilgi gören Halk Müziği ve Sanat Müziği Korolarına katılmak isteyen sanatseverlerin de bir an önce istenilen belgelerle Gençlik Parkı Kültür Merkezi’ne gelerek kayıtlarını yaptırmaları önerildi.  

            Sanatsal ve kültürel faaliyetlere ilgi duyan, yeteneği olan ve yeteneklerini geliştirmek isteyen Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan tüm kurslara ücretsiz katılabiliyor.          

-FOTOĞRAF VE NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ YETERLİ-

Ekim ayında başlayacak olan kurslara katılmak isteyen  vatandaşlar, bir fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle aşağıda  belirtilen Kültür Merkezlerine başvurabilecekler. İlgililer, telefonla da    bilgi alabilecekler. 

DÜZENLENEN KURSLAR VA BAŞVURULABİLECEK MERKEZLER ŞÖYLE:

-“Tiyatro ve Drama kursları”, “Kukla Yapım ve Oynatım Kursu” ,

“Sahne ve Sinema Teknikleri Makyaj kursu” ile “Halk Müziği ve Sanat Müziği Korosu”

Gençlik Parkı Kültür Merkezi - Tel: 309 18 37-38-39

-“FOMGET Halk Oyunları Kursu”

Şafaktepe Kültür Merkezi  - Tel: 309 02 89

Bu haber toplam 3177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.