1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Kurbanlı satış alanları ilaçlanıyor
Kurbanlı satış alanları ilaçlanıyor

Kurbanlı satış alanları ilaçlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurbanlık Satış Alanları’nı her gün ilaçlıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığın tarafından oluşturan ilaçlama ekipleri, ilçe belediyeleri tarafından kurulan kurbanlık satış yerlerinde sağlık açısından herhangi bir ol

A+A-

Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık satışı ve kesimi yapabilmeleri için bayram öncesi gerekli önlemleri alan Büyükşehir Belediyesi, kurulan Kurbanlık Satış Alanları’nda ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak her gün gerçekleştiriyor.

Ankara genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle haşere ve karasineklere karşı etkin bir mücadele veriyor. Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek gerekli ilaçlamayı yapıyor.

 

-“BAYRAMDAN SONRA DA DEVAM EDECEK”

Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe belediyeleri tarafından kurulan kurbanlık satış alanlarında ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının Kurban Bayramı süresince ve sonrasında da devam edeceğini kaydeden  Büyükşehir Belediyesi BelPlas ilaçlama ekibi yetkilileri şunları söylediler:

“Toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bakteri kontaminasyonunun önlenmesi amacıyla hem kurbanlık satış yerlerinde hem de kesim alanlarında dezenfeksiyon çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Gübre toplama alanlarında da özellikle karasineğe yönelik ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Bayram öncesi başlayan bu çalışmalarımız, Bayram süresince ve sonrasında da devam edecek. Kurbanlık alanların kaldırılmasına kadar bu çalışmalar sürecek.”  

 

-ESNAF ÇALIŞMALARDAN MEMNUN…

            Büyükşehir Belediyesi’nin kurbanlık satış alanlarında yapmış olduğu ilaçlama gibi birçok çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirten Çankırı Kurşunlu Dernekler Federasyonu Başkanı Veysel Kapukaya, “Büyükşehir Belediyesi bize burada çok güzel bir hizmet veriyor. İlaçlama çalışmaları sayesinde vatandaşlar rahatça alanda gezebiliyor. Kurbanlık alanların sağlıklı ve temiz olması bizim satılarımızı da olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Büyükbaş hayvanları satmak için Ovacık Kurbanlık Satış Alanı’na Haymana’dan gelen Nezir Arıkan ise, “15 yıldır hayvan getirip satıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin, bu alanlarda yapmış olduğu ilaçlama çalışmaları bizim ve müşterilerimizin sağlığı açısından çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.

            Küçükbaş hayvan satışı yapan İsmail Çiftçi de “burada gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediye oldukça güzel çalışmalar yapıyor. Çok memnunuz, kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu

Bu haber toplam 1582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.