1. HABERLER

  2. Kürşadlar çıkacak, gereken dersi verecek
Kürşadlar çıkacak, gereken dersi verecek

Kürşadlar çıkacak, gereken dersi verecek

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, Çin’de yaşanan Doğu Türkistan vahşetiyle ilgili olarak "Türk milleti ve değerleri var olduğu müddetçe inşallah nice Kürşadlar çıkacak ve herkese gereken dersi verecektir" dedi.

A+A-

Çin’de yaşanan Doğu Türkistan vahşeti Gölbaşı Belediye meclis toplantısının son oturumunda gündemde yer aldı.

MHP Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, Uygur Türklerinin ramazan ayında Çin yönetimi yüzünden inançlarını yaşayamadığını belirterek; “Doğu Türkistan’da yıllardır süren şiddet ve gerilim politikası nedeniyle bugün binlerce soydaşımız işkence ve baskıya maruz kalırken, yüzlercesi de katledilmiştir. Ramazan ayının gelmesi münasebetiyle inançlarının gereği olarak ibadetlerini yerine getirmek isteye Uygur Türklerinin dini özgürlüklerinin önüne set çekmek isteyen kızıl Çin yönetimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Mazlum Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin 257 yıldır sürdürdükleri onurlu ve şerefli yaşama mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Kızıl Çin yönetimi bu mazlumların çığlıkları neticesinde kopacak olan çığın altında kalacak ve önünde sonunda ezilecektir. Zira mazlumun ahının önünde perde yoktur, tarih tekerrürden ibarettir. Türk milleti ve değerleri var olduğu müddetçe inşallah nice Kürşadlar çıkacak ve herkese gereken dersi verecektir. Çin Seddi’ni neden yapıldı unutmayınız” dedi.

Doğu Türkistan olunca vicdanlar susuyor

Türkler olunca bazı vicdanların sustuğunu ifade eden Güçlü; “Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları şiddetle kınıyoruz. Tüm dünya susa da bizler susmayacağız. Yeryüzün de tek başımıza kalsak da, dünyanın neresinde biz mazlum ve mağdur varsa millet olarak yanında olduğumuzun bilinmesinde de fayda vardır. Aynı şekilde Filistin de ,Suriye de, Çeçenistan da, Arakan da, Gazze de, Afganistan da ve dünyanın dört bir yanında yaşanan mezalimleri ve hukuksuzlukları tüm dünya gözünü açana kadar seslendirmeye devam edeceğiz”dedi.

Türkiye Devleti güçlü olmalıdır.

Meclis üyesi Güçlü, Türkiye’nin bu süreçte dik durması ve kamuoyunun dikkatinin çekilmesinin önemli olduğunu belirterek zalimlerin bir an önce cezalarını çekmeleri gerektiğini ifade etti. Güçlü konuşmasında;”Türkiye Devleti halkıyla birlikte tarihin kendisine yüklediği hak ve hakikate hizmet görevini yerine getirmek için güçlü olmalı, dik durmalıdır.

İnanıyorum ki, bu necip millet tarih boyunca olduğu gibi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirecektir. Siyasi irade de milletin duygularına tercüman olacak ,politikalar üreterek dünya kamuoyunun dikkatini çekecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle mazlumların gözyaşı dinsin, zalimler hak ettiği cezayı bulsun ifadelerini kullanan güçlü, 'Başta Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın dört bir yanında şehit edilen mazlumlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diyerek yapılan zulümlerin bir an önce bitmesi gerektiğini belirtti. 

 

Bu haber toplam 1811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.