1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Mamak'ta KONUT SEVİNCİ
Mamak'ta KONUT SEVİNCİ

Mamak'ta KONUT SEVİNCİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımıgerçekleştirilen “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde konut teslim sevinci devam ediyor.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımıgerçekleştirilen “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nde konut teslim sevinci devam ediyor.

7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri için yapılan 380 adet konut daha, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı kura çekiminin ardından hak sahiplerine teslim edildi.

14 mahalleyi içine alan ve11 etap şeklinde yürütülen projenin 6. Etabı'nda yapılan 380 konutun 254 adedi 100 metrekare, 126 adedi ise 120 metrekare olarak inşa edildi.

          Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen konut kura teslim törenine,  Gökçek'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, gecekondu sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            Kura çekilişi öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Ekibi seymenlerinin sunduğu gösteri,büyük alkış aldı. 

 

-GÖKŞİN:“DÜNYANIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ”

            Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip bulunduğunu ifade ederek, “Proje kapsamında 380 konutun daha kurasını çekerek hak sahiplerine vereceğiz. Ankara’da hızla ilerleyen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sizlere daha kaliteli yaşam olanakları sunmaya çalışıyoruz” dedi.

            11 etap halinde yürütülen projenin 14 mahalleyi kapsadığını belirten Gökşin, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Projede 13 bin 500 gecekondu var. 8 bin 634 gecekondu sahibiyle uzlaşma sağlandı.  Uzlaşma alanı öncelikli olan etaplarda, yaklaşık 4 bin gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. 1. Etap kapsamında; 80, 100 ve 120 metrekare büyüklüğündeki 2 bin 160 adet konutu inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik.”

            İnşaatı tamamlanarak kura çekişli yapılan konutların,Derbent Mahallesi Mamak Köprü mevkiini kapsayan alanda 6. Etap Konutları olduğunu ifade eden Gökşin, “Bu alanda 254 adet 100 metrekare,126 adet 120 metrekare olmak üzere toplam 380 adet konutun daha, noter huzurunda çekilecek kuranın ardından hak sahiplerine teslim edileceğini” söyledi.

 

 

-"TOPLAM 3 BİN 602 KONUT TESLİM EDİLMİŞ OLACAK"

          Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahibi ve bölgede yaşayan ile hak sahibi olmayan vatandaşlar için toplam 3 bin 602 konutun inşasının tamamlanarak teslim edildiğini belirten Başkanvekili Gökşin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

            “1. Etap kapsamında 2 bin 160 adet konutun kurası çekilerek teslim edildi.  6. Etap'ta kurası çekilecek 380 konutla birlikte tapulu, tapu tahsisli ve arsa tesisli konut sözleşmesi imzalanan 2 bin 540 adet konut daha teslim edilmiş olacak.

            Ayrıca proje kapsamında belgesiz tesis sözleşmesi imzalayanlar için, TOKİ ortaklığında Mamak Kusunlar bölgesinde 1374 adet ucuz konut üretimi gerçekleştirildi. 

            Bu konutların da 1062 adedi sahiplerine teslim edildi.  Böylece proje kapsamında son teslim edileceklerle birlikte toplam 3 bin 602 adet konutun kurası çekilmiş olacak.”

            Konuşmasında 1.Etap'ta ayrıca yapımı devam eden 32 bin 243 metrekare büyüklüğündeki ticaret alanın yıl sonunda tamamlanacağı bilgisini veren Ali Gökşin, “Ticaret alanı içinde süpermarket, mobilya showroom ve satış mağazaları, hak sahibi dükkanları, açık ve kapalı otoparklar gibi sosyal donatı tesisleri inşa edilecek.Burada üretilecek 40 adet dükkanda yine kurayla hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca bölgede 48 bin 670 metrekarelik ticaret alanı ile 1300 adet konutun ihale süreci devam ediyor” diye konuştu.

 

-PROJEYE  542MİLYON LİRA HARCANDI”

Yeni Mamak Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı harcamaları anlatan Gökşin, “Bu proje için bugüne kadar 132 milyon kamulaştırma ve trampa, 41 milyon kira, 369 milyon lira konut ve ticaret bedeli olmak üzere toplam 542 milyon lira harcama yapıldı. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

 

“YENİ MAMAK PROJESİ’NİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”

Konut kura çekiliş töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de “Proje başladığında yapılabilir mi? diye bir çok tereddüt olduğunu hatırlatarak, 2009 yılında fiili olarak başlayan projede teslim edilen ve devam eden inşaatlarla birlikte 5 bin 150 konuta ulaşılmış olmasının çok mutluluk verici olduğunu söyledi.

Proje kapsamında sadece konut üretimlerinin değil, çekim alanlarının oluşturulmaya başladığını belirten Akgül,“200 yataklı devlet hastanesi bunlardan biridir. Şimdi artık sosyal donatı alanlarının ve parkların yapımı da devam ediyor. Ben bu konuda, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hak sahipleri, 45. Noter huzurunda kura çekimini gerçekleştirdi. Gökşin, Akgül ve diğer katılımcılarla birlikte ilk kurayı çeken hak sahibi Ahmet Demirile Güldeste Demir oldu. Daha sonra kura çekim törenine katılan Başkan Gökçek de çektiği kuralarla hak sahiplerinin evlerini belirledi.

Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.