1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mansur Yavaş muhtarlarla buluştu
Mansur Yavaş muhtarlarla buluştu

Mansur Yavaş muhtarlarla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Gölbaşı'nda muhtarlarla buluştu.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Gölbaşı'nda muhtarlarla buluştu. 

Mansur Yavaş, Gölbaşı'nda muhtarlarla buluşarak, fikir alışverişinde bulundu.

Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyerek, sorunların çözümü konusunda yetkililere talimat veren Başkan Yavaş, Gölbaşı programının ardından Mogan Gölü kenarındaki sanat atölyelerini ziyaret etti.

 

“2-3 YIL İÇİNDE BÜTÜN KÖYLERDE MUSLUKTAN SU AKACAK”

Seçim süresince Ankara’yı birlikte yönetme sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Yavaş, “Köylerinizle, mahallelerinizle ilgili taleplerinizi bildirdiniz. Bugün taleplerinizi dinlemeye devam edeceğiz. Sizlere duyurmak istediğim birkaç konu var” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

KÖY İÇİ İMAR PROBLEMİNE ÇÖZÜM

         Köy içi imar sorununun çözüldüğünü belirten Başkan Yavaş, “Sadece köy içiyle sınırlı kalmak suretiyle, 11 tip ev projesi hazırladık. İrili ufaklı, tek kat, iki kat, üç kat, bunları belediyede göreceksiniz. Bunların projeleri onaylanmış. Elektrik projesine, betonarme projesine kimse para ödemeyecek. Sadece ilçe belediyeleriyle konuşacağız ve yapabilecekleri indirimler varsa onlara da indirim yaptırmak suretiyle köyde ev yapmak isteyenlerin önünü açacağız. En az 70-80 bin lira proje masrafından kurtulmuş olunacak” diye konuştu.

 

 

MÜTEAHHİTLERE MUHTAR ONAYI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne muhtarların ulaşımını kolaylaştıracak mobil uygulamadan bahseden Başkan Yavaş, “Telefondan, köyde afet, yangın gibi acil durumda tek bir tuşla bize ulaşacaksınız. Görüntülü, sesli, fotoğraflı, nasıl isterseniz hepsi bize ulaşacak. Anında da biz size döneceğiz. Bununla ilgili daire amirlerimize bilgi verilecek. Dolayısıyla belediyeye ulaşamıyorum işi ortadan kalkıyor. Ben göreceğim, hangi muhtarım kimse mesaj atmış, hangi birime gitmiş ve ne olmuş hepsini göreceğim” diye konuştu ve açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Zaman zaman ASKİ ve Fen İşleri Dairesi sizin mahallelerinizde, köylerinizde ihaleler yapıyor. Bu ihalelerle ilgili ‘Bu müteahhit geldi. Benim köyümün kanalını suyunu istediğimiz gibi yaptı. Ben bunu onaylıyorum’ diye sizden imza almadıkça parasını ödemeyeceğiz. Çünkü, müteahhitler genelde işi geçiştiriyor, muhtara da ‘sanane’ diyor. Bizim de haberimiz olmuyor. Artık haberimiz olacak, ona göre ödeyeceğiz. Müteahhidin yaptığı işlerde kontrol artık muhtarda.”

 

SULU TARIM PROJESİNDE DEMO ÜRETİM BAŞLIYOR

Seçim vaatleri arasında yer alan Gölbaşı-Bala arasında Sulu Tarım Projesi’ni hatırlatarak değerlendirmelerini sürdüren Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gelecek sene Gerede Projesi’nin devreye girmesiyle birlikte Kızılırmak Suyu boşa çıkacak. Ancak bu suyun belirli zamanlarda akıtılması gerekiyor. Biz de suyun boşa akıtılmaması için Gölbaşı-Bala arasında Sulu Tarım Projesi’ni devreye sokmayı düşünüyoruz. 5 bin dönümlük alanda demo üretime başlıyoruz. Yakın köyler gelsin, sulu tarımı görsün istiyoruz. Domatesinden biberine bütün sebzeler yetişecek burada. Alanın bir kısmı meyve, bir kısmı buğday ve bir kısmı da sulu tarım olarak hazırlanıyor. Gölbaşı ve Bala’nın bütün köyleri sulu tarıma geçsin istiyoruz.”

Bu haber toplam 2663 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.