1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Meclisi karıştıran sözler
Meclisi karıştıran sözler

Meclisi karıştıran sözler

Meclisi karıştıran sözler

A+A-

Mart ayı olağan toplantısının son oturumunda Gölbaşı Belediyesi’nin faaliyet raporu gündemdeydi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın 2017 faaliyet raporunu açıklamasının ardından MHP Grubu adına söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek’in faaliyet raporuna ilişkin yaptığı açıklama sonrası mecliste gergin anlar yaşandı.

Şimşek şöyle konuştu:

“Bizler yapılan hiçbir hizmete ne karşıyız ne de muhalif. Kıskanmak, sırf laf olsun, siyaset olsun diye de kötülemek gibi bir düşüncemiz yok. Sizin ben yaptım oldu zihniyetiyle yapığınız yanlışları dile getiriyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız. Yapılan hiçbir hizmeti küçümsemiyoruz, görmezden gelmiyoruz. Ama düşünmeden de istişare yapmadan da geçemiyoruz. Yapınca da nelerin doğru, nelerin yanlış, nelerin gerekli ve gereksiz olduğunu sokaktaki vatandaşla birlikte değerlendiriyoruz.”

4 YILDA BİTİRDİĞİNİZ BİR TESİS VAR MI?

“Siz iktidarın gücüyle, verdiğiniz vaatlerle seçim kazandınız. Vatandaş inandı, üçlü olsun güçlü olsun zihniyetiyle geldiniz. 5. yılınızda Gölbaşı’na hangi çağı atlattınız? Yapılması elzem olan hizmetleri yapmakla, çok iş yaptık demenizin, övünmenizin hiçbir anlamı ve gereği yok. 4 yılda bitirip açılışını yaptığınız hiçbir tesisiniz var mı? Övündüğünüz, yıkıp yaptığınız tesisler ile yeni yaptığınız 2-3 tesisi de son seneye açılış yapmak için bırakmışınız. Bu, vatandaşın aklıyla dalga geçmektir.”

BUNUN ‘MABALI’ VAR BAŞKAN..

“Devletten gelen yardımlar, sattığınız arsalar, çektiğiniz krediler, toplandığınız vergiler, harçlar, bağış niteliğinde gelen yardımlar. Bunların hepsini toplayıp nerelere harcadığınızın, neler yaptığınızın, ne kadar daha borçlandığınızın hiç hesabını yaptınız mı? Burayı bir işletme olarak düşünüp bu işletmenin de sizin olduğunu hayal ederek yine aynı işleri, aynı harcamaları, aynı toleransları, aynı hataları görmezlikten gelebilir miydiniz? Gelemezdiniz. Bu kadar rahat harcayamaz, heba edemezdiniz. Ama yazıktır, günahtır. Bunun vebalini ödeyemezsiniz. Bunun mabalı var başkan mabalı..

2014 ve 2017 yılları arasında 84 milyon TL arsa satışlarından, 50 milyon TL civarında banka kredilerinden ve 342 milyon TL diğer gelirlerden bütçesi olan bir belediyenin 4 yıl boyuncu bir tane açılış yapmaması sizce normal mi? Bunun övünülecek tarafı nedir?

İktidar ve muhalefet üyeleriyle burada bir meclis var. Bizimle paylaşın, istişare yapın diye defalarca söyledik. Sonuçta Gölbaşı’na hizmet için gelmiş, seçilmiş insanlarız. Ama siz sadece yetki almanın dışında hiçbir işte muhalefetin ne fikrini aldınız, ne istişare yaptınız. Ben yaptım oldu zihniyetiyle de bizleri yok saydınız. Eleştirilme noktasında kendi hatanızı örtbas etmek için bizi siyaset yapmakla suçladınız.”

TEŞKİLATINIZLA YAŞADIĞINIZ SIKINTILARIN BEDELİNİ GÖLBAŞI ÖDEDİ

“Bir siyasi otoritede en önemli şey teşkilattır. Teşkilatıyla birlikte hareket eden her siyasi iktidar başarılı olur ve de olmuştur. Güzel olan da budur. Yapılması, yaşanması gereken de budur. Teşkilatıyla hareket etmeyen siyasi iktidarların da zararı, bulunduğu yöreye olmuştur. Hele bir de hem genelde hem yerelde iktidar olan siyasilerin geçmişte özellikle Gölbaşımıza neler kaybettirdiğini, en iyi biz yaşayanlar biliriz. Sizin teşkilatınızla birlikte olmanızdan rahatsız değiliz. Bilakis hizmet verme konusunda birlikte hareket edilir, bir güç oluşturulursa buna Gölbaşımız adına memnun oluruz. Son 4-5 aydır görüyoruz, teşkilatınız ile güzel bir görüntü veriyorsunuz. Bu sizin hizmet alma noktasında daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Doğru olanı yapıyorsunuz. Bunda ne bir sıkıntı, ne de bir rahatsızlığımız var. Sorun, geçen 4 yılda bir araya gelmediğiniz, birlikte hareket etmediğiniz, yeni teşkilatınız ile 4-5 ayda verdiğiniz görüntüyü 4 yıl boyunca eski teşkilatınız ile vermeyerek, iktidar partisi olarak Gölbaşı’na kaybettirdiklerinizdir. Vaat edip de yapamadığınız 54 büyük projenin hesabını Gölbaşı size soracaktır. Gölbaşı’na kaybettirdiğiniz o 4 yılın hesabını veremezsiniz. Çünkü siz muhalefetteki bir siyasi partinin belediye başkanı değilsiniz. İmkanlarınız ve vaatleriniz var, bunlara karşılık bir de yaptıklarınız var. O güç ile bu yaptıklarınız yeterli değil. Beklentilere yetmedi. Yönetemediniz, beceremediniz. Bu yönetim size gömlek olarak büyük geldi. Zaten sıkışık olan Gölbaşı’nı daha sıkışık hale getirmek için çaba harcadınız. Sonuçta kaybeden yine Gölbaşımız oldu.”

Gölbaşı’nın mevcut sorunlarına değinen Şimşek, belediye yönetimine sorular yöneltti:

“Gölbaşında kaçak yapı sorunu var, yok diyebilir misiniz? Gölbaşında park sorunu var, “geçmiş dönemden gelen sıkıntı” diyeceksiniz ama çözmek için ne yaptınız? Gölbaşında kaldırımlarda işgal sıkıntısı var. Gölbaşında sokak köpekleri sorunu var. Gölbaşında sinek sorunu var. Zübeyde Hanım’ı yıkmak hata idi. Tesis güzel, keşke başka yere yapsaydınız. Asfalt plentinini kiraya vermek hataydı. Ne kârınız oldu kiraya vermekle?

Gölbaşı’ndaki 20 bine yakın öğrencinin Ankara’ya gitmesine engel olacak sosyal tesis ve imkanlar yok. En büyük kayıp bu bence. Gölbaşı’nı içerde tutacak sosyal etkinlikler içinde olan büyük bir AVM yapsaydınız; sinema salonları, tiyatro salonları, oyun alanları, alışveriş yerleri, kafeler, rahat oto parkı olan.. Gölbaşı’na daha büyük hizmet etmiş olurdunuz.

Tamam, göl temizleniyor, çok sevindik hepimiz. Umut ediyoruz, inşallah söylediğiniz gibi olur. Beşinci seneye girdik. Diyeceksiniz ki başlayalı bir sene oldu. Erken başlasaydınız, güçlüydünüz..

5. seneye girerken yola başlıyoruz. Güzel.. Sonuna kadar yanınızdayız. Hastane yapılıyor, 5. sene. Güzel mi güzel.. Ama güç burada ortaya çıkmalıydı. Şimdiye kadar bunlar bitmeli, sonuçlarını da Gölbaşılı takdir edip değerlendirmeliydi. 5. senede mezbahane bitti mi? Gölbaşı sanayisi için geçmiş dönemi bir şey yapmamakla suçlarken, sanayi ile ilgili 5. yılınızda neyi bitirdiniz? Bütün bunları yarın burada seçimi kaybetmemek için son seneye bırakılan işler olarak düşündüyseniz, bu, millet ile dalga geçmek olur. Sizin acizliğinizden korkunuzu ortaya çıkarır.”

SEN YETER Kİ ÇALIŞ..

Ramazan Şimşek, konuşmasını “Sen yeter ki çalış, bu millet seni bir devirde değil, yaşadığın ve istediğin sürece seçecektir. Merak etme, hiç kimsenin yapılan ve yapılmayan hizmetleri göremeyecek kadar gözleri kapalı değil. Herkes yapılanı ve yapılmayanları görüyor. Ama siz sadece yaptıklarınızı görüyorsunuz, yapamadıklarınızı çoktan unutmuşsunuz.” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

Şimşek’e cevap veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Benim aile içi meselelerim seni niye ilgilendiriyor. Sen buna karışamazsın” dedi.

Sert konuşan Duruay, “Ramazan kardeşime bir şey söyleyeceğim ama öncelikle bu denetim komisyonundaki arkadaşların tavsiyelerinden dolayı, teşekkür ediyorum onları değerlendirelim inşallah. Tabii Ramazan’ın aslında kendisini hiç alakadar etmeyen konulara, benim teşkilatıma, aile içime karışmasının hiçbir manası yoktu. Sen buna karışamazsın! Sen teşkilatınla bir ol, olma.. Eğer bu teşkilatı bu kadar düşünüyorsan niye bırakıp da gittin, neden gittin ya? Seni ne ilgilendiriyor? Bu ilçe başkanıyla anlaşıyoruz, öbürüyle anlaşamıyoruz.. Sen teşkilatınla iyi ol, şöyle yap, böyle yap.. Burası seni hiç ilgilendirmez. Bu bizim kendi aile içi meselemiz. Biz sizin MHP içerisine karışıyor muyuz veya CHP’nin içerisine karışıyor muyuz, herhangi bir şey diyor muyuz? Senin de demeye hiç hakkın yok.” ifadelerini kullandı.

Faaliyet raporu ve diğer gündem dışı konulara yönelik eleştirileri yanıtlayan Duruay şöyle konuştu:

“Ayrıca vebali de günahı da senden çok daha iyi biliriz biz, tamam mı? Şuradaki konuşmanın yarısı vebal ile günah ile geçti. Eğer sen güvenmiyorsan, vatandaş güveniyor, güvendi ki bize oy verdi bizi buraya getirdi. Vebali en az senin kadar biliriz biz de, bu konuşmalarının çoğu tabiri caizse bize hakaretvari konuşmalar. Siyaset de yapabilirsin, adaylığı düşündüğünü de herkes biliyor. Çıkarsın meydana konuşursun. Bakın bütün belediye başkanlarının vermiş olduğu vaatler var. Bizden önceki iki belediye başkanı da Dr. Şerafettin Tombuloğlu lisesinin oradaki üstgeçide çıkıp biz bu Konya yolunu yapacağız dedi ama bize nasip oldu ve ben burada her konuşmamda meclis üyesi arkadaşları onure ettim. Hiçbir zaman ben meclis üyesi arkadaşlara hizmete karşısınız demedim. Her yapılan hizmette her protokolde ben sizlere teşekkür ettim.”

KİMSE BİZE VEBALİ ÖĞRETEMEZ

“Gölbaşı’na hizmette hep beraber olacağız ama hatalarımız, yanlışlarımız olabilir mi? İnsanız, beşeriz, yapabiliriz ama bize hiç kimsenin vebali, günahı öğretmeye hakkı yok. Kıskanıyor mu kıskanıyor, doğrudur. Çünkü Gölbaşı’nda vaat edilip de yapılmayan şeyleri biz yaptık, bu dönemde yaptık. Ben yine söylüyorum, bu meclisten de bu yetkiyi veren arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Gölbaşı’nda gölün temizlenmesini hayal olarak görenler bugün gölün temizliğini görüyorlar. Şu anda eğer inanmayan varsa da şuradan çıktığı zaman o tekneyi görür.

Dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi Gölbaşı’nda şu anda yapılıyor. Turizm için bir şey yapıldı mı deniliyor, işte Gölbaşı’ndaki bu temizlik turizm için yapılmadı da ne için yapıldı? Avrupa’nın en büyük projesi, bununla övünmeyeceğiz de neyle övüneceğiz? Konya yolu ile iki yakamızın bir araya gelmesi projesinde burada sizlerin oyuyla biz protokol yapmak için yetki aldık, teşekkür ediyorum, bütün gruplara teşekkür ediyorum. Bugün yapılmıyor mu arkadaşlar, tabii ki övüneceğiz. Biz bunlarla övünmeyeceğiz de ne yapacağız?

Hastane senin ilçe başkanlığın döneminde başlamadı mı? Ama şimdi bitti, şimdi inşaat yarı oldu. Tabii ki bazı şeyler uzun oluyor, bazı şeyler hemen olmuyor. Mesela Konya yolu projesinin 1 sene sürdüğünü biliyor musunuz? Tam 1 sene sürdü ve gölün temizliğindeki o yapılan araştırmalar, çalışmalar 1 sene sürdü, orada iki sefer çevrecilikle ilgili seminer yapıldı bunlar bugüne hemen gelmedi, getirip de kepçeyle alınmadı.

Evet, AVM yapılmasını bazı arkadaşlar söyledi, hangi yere yapacaksınız AVM’yi? Köpek barınağını herkes söyledi, köpek barınağını biz getirmedik. Köpek barınağına karşı olanlar kadar da o köpek barınağının kalmasını isteyenler var. Biz de kalkmasını istiyoruz, şehir merkezimize yakışmadığını biliyoruz, bununla ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz. O hayvanlar insanlara muhtaç hayvanlar, evet insanlar çok daha kıymetli ama bu hayvanlar da insanlara muhtaçlar. Onların da vebali var Sayın Ramazan Bey, onlara da veballiyiz! Onlar eğer sokakta geziyorsa hepimiz bunun vebalindeyiz.”

SİZ DE ÇALIŞSAYDINIZ SİZİN DÖNEMİNİZDE YAPILIRDI

Şimşek’in devlet desteğiyle yapılan projelere yönelik atfına cevap eren Fatih Duruay şunları söyledi:

“Şimdiye kadar hangi partili olursa olsun gidip de bu işlerin arkasını kollamadı, hiç kimse defalarca bakanın yanına gitmedi, müsteşarın yanına gitmedi, milletvekillerinin yanına gidip de bizlerin buna ihtiyacı var, bunları yapmamız lazım demedi. Hiç kimse gelip de Konya yolunu yapalım demez. Eğer gidip de siz oralardan hizmet istemezseniz, hiç kimse gelip yapmaz. Gidip de gerçekten halisane şekilde, içtenlikle çalışırsan ve Gölbaşı’na hizmet etmek istiyorsan işte o zaman olur bunlar. Bu yapılanlar da bu emeğin karşılığıdır.

Ben yine söylüyorum sanayinin içinde yetişip büyüyen bir arkadaşınızım. Bu sanayideki insanların hiçbir tanesi ister mülk sahibi olsun, ister orada usta olsun, ister çırak olsun hiç kimse orada mağdur olmayacak. Bunu biz sanayi esnafımızla da konuştuk, muallak olan bir şey yok.

Şunu demek istiyorum; eğer sizin zamanınızda da uğraşılsaydı, birazcık gidip de hizmet istiyoruz denseydi emin olun ki gelirdi. Bunun ispatı da cephe yenilemede bundan önceki dönemde MHP’li belediyeye verilen destektir. Eğer istiyorsanız onların ne kadar şehircilik bakanlığından yardım alındığını da sizlere verebiliriz. Ben yine zamanında ‘Allah nasip ederse sene sonuna kadar Konya yolunun en azından ihalesi yapılacak’ demiştim. Ali İhsan (Tunç) Bey de inşallah diyerek kinayeli bir şekilde söylemiştiniz.  54 tane verdiğimiz sözün birçoğunu yerine getirdik, en büyüklerini yerine getirdik. Sosyal konut ile ilgili de TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde bölge olarak planın sınırlarını belli ettik ve biz burada kurum görüşlerine müracaat ettik. Allahın izniyle orada o sosyal konutları yapacağız inşallah. Eleştiriler için de teşekkür ediyorum, tavsiyeler için de teşekkür ediyorum ama yine söylüyorum biz vebali, haramı, helali Ramazan Bey’den çok çok daha iyi biliriz.”

Bu haber toplam 4892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum