1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Melih Gökçek 24 radyonun ortak yayınına katıldı
Melih Gökçek 24 radyonun ortak yayınına katıldı

Melih Gökçek 24 radyonun ortak yayınına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’teki 24 radyonun ortak yayınına katıldığı programda Akşener'in FETÖ yanlısı olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

A+A-

  Gazeteciler Ahmet Saydam Yalçın ve Sinan Burhan’ın sunumuyla gerçekleşen ortak yayında merak edilen soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerinde ilk etapta Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu tespit edilen 402 çalışanın açığa alındığını, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'yle görüşerek  Kızılay’daki Demokrasi Nöbetlerine davet ettiğini ve katılımlarını beklediğini bildirdi.

 

 

 

 

 

 -“KAPANAN TWİTTER’İ YENİDEN AÇTIRDIM”

 

 

Gazeteci Sinan Burhan’ın, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını sorması üzerine sözlerine Büyükşehir Belediyesi’ndeki makam odasından ilk defa erken ayrıldığını belirterek başlayan Başkan Melih Gökçek, daha sonra Büyükşehir Binası’na iki astsubayın gelerek kendisini sorduğunu söyledi. Jetlerin şehrin üstünden geçmesi ve darbe kalkışmasını öğrenmesiyle birlikte yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde dinleyicilere aktaran Başkan Gökçek, “Evden çıkıp bir gecekonduya geçerken, twitt atmaya çalıştım ama gitmedi bir türlü. Çünkü twitter’i kapatmışlar. İrtibat kurup, ‘Hemen açın’ dedim ve insanları sokaklara davet ettim” dedi.

 

 

            Bir darbe girişimini beklediğini ancak bu kadar kanlı ve zayiatlı olmasını beklemediğini söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Bunların gözü dönmüş, cani bunlar” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

            Amerika ve Avrupa ülkelerinden ciddi bir tepkinin gelmemesini de eleştiren Başkan Gökçek, “Batı Türkiye’den rahatsız. Çünkü Türkiye artık mazlum devletlere elini uzatan, onların sömürülmesini engelleyen, yardım eden bir ülke haline geldi. Batılı ülkeler yeni bir gücün doğmasından rahatsızlar. Feto (Fethullah Gülen), tam bir ajan ve belli bir takım yerler adına bu işi yapıyor” dedi.

 

 

            “Şu anda Amerika’nın, bu işin arkasında olduğunu söylemek diplomatik olarak yanlış” açıklamalarıyla sözlerini sürdüren Başkan Gökçek, “Yakın tarihte bize Feto’yu ya verecekler, ya da vermeyecekler… Ben zayıf da olsa teslim edeceğini düşünüyorum. Amerika, Feto’nun bazı şeyleri itiraf etmesinden korktuğu için teslim etmeyebilir. Ara yol bulacaklar. Amerika’dan başka ülkeye gitmesine yol verebilirler” diye konuştu.

 

 

 

 

 

-“MEDYA DESTAN YAZDI”

 

 

            Darbe kalkışması sırasında medyanın da dik bir duruş sergilediğini kaydeden Başkan Gökçek, “Başta Doğan Medya Grubu ciddi bir tepki koydu. İşgale karşı çok ciddi direndiler ve askeri dışarı attılar. Medya destan yazdı.

 

 

            Halen bazı birliklerde, askeri kıtalarda özellikle askerin televizyon seyretmesini istemiyor fetocular. Çünkü artık medya tam tersine yapmış olduğu yayınlarla oradaki askerlerin, ‘onlara göre’ aklını çeliyor. Yapılan zulümleri, vatandaşın tepkilerini er ve erat seyrettiği zaman, yarın öbür gün yine bir girişim olsa öldürseler bu askerler gitmez” dedi.

 

 

Uzun yıllar daha böyle bir girişimin bir daha yaşanacağına inanmadığını, ancak belli “ferdi suikastler” yaşanabileceğini ifade eden Başkan Gökçek, bunun yanında da batılı ülkelerin ekonomik ambargo uygulayabileceğini, Alevi-Sünni gibi kışkırtmalar yaşanabileceğini belirterek, “Türkiye’nin Rusya ile ilişiklerini düzeltmek için iyi adımlar atılması, özellikle Amerika’nın ve batının oyunlarını bozacak”açıklamasında bulundu.  

 

 

 

 

 

-BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NA “NÖBET” DAVETİ…

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili bir soruya da Türkiye’de CHP'ye en çok muhalefet eden kişinin kendisi olduğunu söyleyerek cevap veren Başkan Gökçek, “Ama siyaset ayrı bir iş. Bugün milli birlik ve beraberliğimiz için aynı konu ve noktada adım atmamız son derece önemli… Siyaset devam eder, günün şartlarına göre gelişir. Elbette yüz yüze baktığınız zaman bu iklim yumuşamaya neden olur. Karşılıklı anlayışa bağlı bir durum. Ben Kılıçdaroğlu’na yönelik, o günden beri herhangi bir twitt atmıyorum mesela” dedi.

 

 

MHP Lideri Bahçeli için de “Türkiye’nin milli liderlerinden birisi. Her milli konuda ağırlığını koyan masaya yumruğunu koyan birisi, bunu takdir etmemek mümkün değil” nitelendirmesinde de bulunan Başkan Melih Gökçek, “Sayın Bahçeli ile cenazede görüştüm. Ayrıca telefon da açtım… Sayın Bahçeli’ye özellikle istirham ettim, ‘Kızılay’da sizi görelim’ dedim. Düşünecek.

 

 

Aynı şekilde Kılıçdaroğlu’nu da aradım, davet ettim. ‘Önümüzdeki günlerde gelmeye çalışayım’ dedi. Umarım gelir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

-“SAYIN BAHÇELİ’YE, MERAL AKŞENER’İN GÜCÜ YETMEZ”

 

 

            Başkan Gökçek, MHP Kurultayı’na ilişkin bir soru üzerine de şu cevabı verdi:

 

 

“Sayın Bahçeli’ye Meral Akşener’in gücünün yetmesi mümkün değil. Akşener’in, Feto yanlısı olduğu ortaya çıktı artık. Cümlelerine baktığınız zaman işin neresinde olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Bu darbe konseyinin ismi ‘Yurtta Sulh’. Meral Akşener her yerde bunu söyledi slogan olarak. Ayrıca ‘15 Temmuz’dan sonra ben başbakanım’ dedi. Sen bu tarihi nereden biliyorsun? Kongreyi kastediyor olsa ‘10 Temmuz’ derdi. Tarihine kadar Meral Akşener bunu biliyordu. Paralel yapı da bunu belli bir noktaya getirmek için gayret içerisindeydi. Bir sürü toplantılar yaptı Sayın Akşener. Bunlar çok ciddi, maliyetli  işlerdi. Nereden bulundu bu para? Feto’cular tarafından ağırlandı ve yapıldı. Birkaç gün önce Meral Akşener’in evinin önünde belgeler yakıldığı Beyaz TV’de yayınlandı. Akşener, Bunlar kime ait bir açıklama yapmadı.”

 

 

 

 

 

-“ASKERİ MÜESSELER ŞEHİR DIŞINA TAŞINMALI”

 

 

            Gündeme ilişkin açıklamalarına “Kesinlikle askeri müesseselerin Ankara’nın dışarısına derhal çıkması lazım” sözleriyle devam eden Başkan Melih Gökçek, “Ne işleri var Ankara’nın içerisinde?  Askeri darbe yapılması için özellikle her şey buraya konulmuş. Ankara’da tank kimi neden koruyacak? Savaş olma ihtimali olan yerlerde yani sınırlara konulmaları lazım bunların. Zırhlı Tümen’in burada ne işi var” dedi.  

 

 

Halen Ankara’da, helikopter ve uçakların eğitim uçuşları nedeniyle Mania hattının tartışıldığını da ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Bunların acilen düzeltilmesi lazım. Şehrin üzerinde helikopterlerin eğitim yapmasının mantığı ne? Şehrin merkezinde uçak kaldırıyorsun, ne işi var burada?” sorularını sordu.  

 

 

 

 

 

-ANKARA’NIN KAZAN VE GÖLBAŞI İLÇELERİNE TEŞEKKÜR…

 

 

            Sunucuların Kazan’daki Akınca Üssü ile Gölbaşı’ndaki Türksat’a yönelik girişimlerde ilçeliler tarafından gösterilen direnişin de hatırlatması üzerine Başkan Gökçek, “Kazan gerçekten bir tarih yazdı... Orada 7-8 vatandaşımız buğdaylarını yakıyor ve tarlalarını, mahsullerini feda ediyor. Ortaya çıkan dumanla uçakların kalkmasını engellemeye çalışıyorlar. Daire başkanımız buldu onları ve ekonomik zararlarını karşılamak istedi. Adam, ‘Ben bunu para almak için yapmadım. O zaman yaptığımın ne anlamı var’ demiş. Adamın şahsiyeti ve onuruna bak” diye konuştu.

 

 

            FETÖ mensubu kişilerce, Gölbaşı’nda TÜRKSAT’a yönelik saldırıya da değinen Başkan Gökçek, Emniyet tarafından kendisine telefon geldiğini ve vatandaşların oraya yönlendirilmesinin istendiğini kaydederek, 5 adet körüklü otobüsle 400-500 kişinin bölgeye yönlendirildiğini, emniyet takviyesiyle birlikte TÜRKSAT’ın yeniden ele geçirildiğini söyledi.        

 

 

           

 

 

-“GÜNEYDOĞU’DA BAŞARI ARTACAK”

 

 

Bugün (28 Temmuz) düzenlenecek Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonunda, tasfiye edilecek askerlerle birlikte bir zafiyet yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Başkan Gökçek, “Kesinlikle istediğiniz kadar tasfiye edin askeri zafiyet olmaz. Zaten Güneydoğu’da Fetocular ihanetiyle iş götürüyorlar. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu öldürtenler, Rus uçağını düşürenler, Uludere’deki vatandaşları öldürtenler hepsi onlar. Böyle götürüyorlar işi. PKK’nın içerisindeki bizim istihbarat yapan elemanlarımızın da isimlerini PKK yönetimine bildirip deşifre edenler de onlar. Bunlar Güneydoğu’da ihanet içerisinde… Bundan sonra dolayısıyla Güneydoğu’da başarı artacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

-FETÖ’CÜLERİN TASFİYESİ…

 

 

            Kamudaki FETÖ yanlılarının tasfiyesine ilişkin başka bir soruya da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ilk etapta 402 personelin listede yer aldığını kaydederek cevap veren Başkan Gökçek, “Paralel Yapı yanlısı olmayan hiç kimse, ‘Sıra bana gelecek mi?’ demez. Bu konuda Türkiye'de değişik yerlerde bir takım tasfiyeler yapıldı. Biz de belli rakamlara ulaştık ve ilk etapta Büyükşehir belediyesi, EGO ve ASKİ Genel Müdürlükleri ve şirketlerimizden ilk aşamada 402 personeli açığa aldık" diye konuştu.

 

            Başkan Gökçek, kalkışmada yer alan pek çok kişinin “Orada yoktum” dediğini, ancak bu kişilerin oralarda olduğuna dair vatandaşların sokaklarda mücadele ederken çektikleri birçok fotoğraf ve video bulunduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu video ve fotoğraflarını ‘0 533 051 52 74’ numaralı whatsapp’a hesabına atsınlar. Sizin elinizdeki olayların içerisine girdiği tespit edilecek kişileri gönderin ve bizde ihbar edelim… Polis kim olduğunu tespit edip, alacak. Bunları savcılığa vereceğiz. Telefonunuzu da verin ki, savcılar gerekirse sizi arayabilsin… Şu anda da yüzlerce fotoğraf ve video gelmiş. Merak edenler için benim twitter’imde de var ilanlar” diye konuştu.

 

 

           

 

 

-“CUMHURBAŞKANI ‘TAMAM’ DİYENE KADAR DEMOKRASİ NÖBETLERİ SÜRECEK”

 

 

Demokrasi nöbetlerinin artarak sürdüğünü ve ne zamana kadar devam edeceğinin sorulması üzerine de Başkan Gökçek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘tamam işiniz bitmiştir, meydanlara gelmeyiniz’ diyene kadar devam edecek” cevabını verdi.

Başkan Gökçek sözlerini şu cümlelerle tamamladı:
 

 “Bizi dinleyen tüm vatandaşlarımız, devletine milletine güvensin. Güzel günler, Feto’suz günler bekliyor bizi. Biraz daha uğraşacağız. Cumhurbaşkanımız söyledi, inlerine kadar inildi. Sivil otorite koruduğu için girilemiyordu. ‘Bunu bilmiyor muydunuz?’ deniyor. Biliyorduk, ama orduya müdahalenin de bir şekli var. Şimdi yönlendirme şansları yok. Onun için şu birkaç gün daha meydanları iyi bekleyelim. İnşallah bunlar bitecek.”

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.