1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Meydanlardan iktidara yürüyeceğiz
Meydanlardan iktidara yürüyeceğiz

Meydanlardan iktidara yürüyeceğiz

Partililerle buluştuğu yurt gezilerinde moral depolayan MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Tokat ve Samsun’da da coşkuyla karşılandı.Öncülük ettiği değişim hareketinin tabanda yarattığı heyecana şahit olduğunu belirten Aydın 4 Kasım’daki değişimin kaçını

A+A-

Partililerle buluştuğu yurt gezilerinde moral depolayan MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Tokat ve Samsun’da da coşkuyla karşılandı.Öncülük ettiği değişim hareketinin tabanda yarattığı heyecana şahit olduğunu belirten Aydın 4 Kasım’daki değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Aydın: Meydanlardan iktidara yürüyeceğiz
Koray Aydın, partililere ve delegelere hitaben konuşmasında, “MHP tabanı bir karar vermiş, iktidar olmak için MHP’de değişim olması gerektiğini söylüyor. Delegasyon, taban ve kitleler de bunu istiyor. Biz de bunun için meydanlara inen hareketli bir MHP ve iktidar vaat ediyoruz” dedi.

MHP tabanı kararını verdi:
Değişim mutlaka olacak!

Tokat İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından partililerle Tokat Ali Paşa Camisi’nde öğle namazını kılan Aydın, Grand Ballıca Oteli’ndeki istişare toplantısına katıldı. Partililere ve delegelere hitaben konuşan Aydın, MHP’de değişimin kaçınılmaz olduğunu vurgulayıp, “Sizlerin
gayretiyle MHP’yi hep birlikte iktidara taşıyacağız” dedi.

Partililerle buluştuğu
yurt gezilerinde moral

depolayan MHP genel başkan adayı Koray Aydın, Tokat ve Samsun’da da coşkuyla karşılandı.
Aydın 4 Kasım’daki değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi

Haber: Fatih Erboz
Genel başkan adaylığını ilan ettikten sonra yurt gezilerine çıkarak partililerle kucaklaşan ve MHP’yi iktidara taşıma projesini onlara anlatmayı sürdüren Trabzon Milletvekili Koray Aydın dün de Tokat ve Samsun’daydı. Önceki gün Çorum ve Amasya gezisinin ardından gece geldiği Tokat’ta konaklayan Koray Aydın temaslarına sabah başladı. Saat 11:30’da MHP Tokat İl Başkanlığı’nı ziyaret eden  Aydın’ı İl Başkanı Murat Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Alkışlar arasında binaya giren Koray Aydın, partililere yerel seçimlerle ilgili  olarak başlatmayı planladığı seferberliği anlattı. 4 Kasım’da genel başkan olması halinde yerel seçimlerde adayları belirlemek için her ilde çalıştaylar düzenleyeceğini açıklayan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

Seferberlik talimatı
“Mahalli seçimlerde bir master planı hazırladık. Öncelikli olarak bunu revize edeceğiz. Nitelikli proje üretebilecek potansiyel bir yapı kuracağız. Her ilde seçmenlerin özelliklerini belirleyeceğiz. Örneğin Tokat’ta Nisan ayında belediye başkan adayını ilan edeceğiz. Benim özellikle yerel seçimlerde il genel meclisi üyelerini önemsediğimi teşkilattaki herkes bilir. Bu kişiler yerel milletvekilleridir. Bu adayların da erkenden belirlenmesi gerekir. Şunu unutmayalım yerel iktidar olunmadan genel iktidar olunmuyor. Yerel liderler ne kadar güçlü olursa yukarıya yansıması da o kadar güçlü oluyor. 4 Kasım’da genel başkan olursam bu seçimler için seferberlik ilan edeceğim. Herkes postallarıyla yatacak. İlk seferberlikten başarıyla çıkarsak iyi netice alırız.”
Aydın daha sonra İl Başkanı Polat ve partililerden Tokat’ın sorunları hakkında bilgi aldı. Tokat İl binasındaki toplantının ardından partililerle birlikte Cumhuriyet Caddesine çıkan Koray Aydın,  burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

MHP tabanı sorguluyor
Tokat Ali Paşa Camiinde öğle namazını kılan Aydın, cami çıkışında vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Çevresini sarıp sevgi gösterisinde bulunan çok sayıda vatandaş Koray Aydın’a, “Sayın Bakanım Allah kabul etsin size başarılar diliyoruz” temennisinde bulundu. Aydın daha sonra Grand Ballıca otelinde düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Aydın, AKP’nin girdiği  3 seçimden de yüksek oy oranı ile çıkmasının  sorgulanması gerektiğini  söyledi. MHP tabanının bu sorgulamayı yaptığını anlatan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü.
“İktidar partisinin yüksek oy oranı almasındaki nedenleri MHP tabanı sorguluyor. Bunu gözlemliyorum. Taban bir karar vermiş, MHP’de değişim olması gerektiğini söylüyor. Biz bir gün bile MHP ile birlikte olmuş herkesi kucaklıyoruz. Çünkü iktidar hedefliyoruz. Meydanlara inen hareketli bir MHP’yi vaat ediyoruz. Delegasyon ve kitlelerde bunu istiyor.”
Aydın, 4 Kasım’da yapılacak kongreden şaşırtacak bir sonucun çıkacağını da  vurguladı. Aydın, “Partiye yeni bir şey katmadan duvarlar arasından zorla yaptırılan açıklamalar ve buna güvenen anlayışın nelere mal olduğunu daha önce gördük. Eğer böyle bir yönteme başvurursanız kapalı bir yere girip oy verenlerin hışmına uğrarsınız” diye konuştu.

Delege kuşatma altında
MHP’nin değişimde kararlı olduğunu ifade eden Aydın,  bu değişimin iktidarı getireceğini ifade etti. “Delegeler kuşatma altında” diyen Aydın konu ile ilgili şöyle konuştu:
“Telefonlar geliyor. Ancak bunu dışında da değişim isteyenler ne karar vereceklerini biliyorlar, birbirleriyle konuşuyorlar. MHP kongresine, MHP tabanı olduğu kadar tüm Türk milleti de umutla bakıyor. 4 Kasım’daki kongrede iddialı bir yapının çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Ben böyle bir yapının çıkacağını bekliyorum. Herkes çalışırsa, ibadet eder gibi bir çalışma içerisine girerse sonuç almamak için bir sebep yok. Bu sizlerin gayretleri ile olacak bir iştir. 4 Kasım kongresinden sonra genel başkan olup MHP’yi hep birlikte iktidara taşıyacağımıza inanıyorum. Geleceğiniz Aydınlık olsun.”

Cemaat mensubu değilim
Aydın, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Adaylığınızı açıklamanız itibariyle partide ve örgütte bölünmeye yol açtığınız iddia ediliyor” sorusuna Aydın, “Bu tür söylemlerin geçerliliği yok. İnşallah demokrasi yerleştikçe bunlar azalacaktır” yanıtını verdi. Aydın, “Cemaatin adayı olduğunuz iddia ediliyor. Bu iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu da “Hiçbir cemaate mensup değilim. MHP’de, Alparslan Türkeş’ten beri cemaatlerin hayır duası alınır. Ben de bu çizgideyim. Türkeş çizgisinden gelen bir siyasetçiyim. Onun attığı adımlar referansımdır” diye yanıtladı.
Aydın konuşmasını tamamladıktan sonra salonda partililer  tarafından  alkışlarla Samsun’a uğurladı.

Sorumluluk aldık
MHP Genel Başkan adayı  ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın,  Samsun girişinde coşkulu bir grup partili tarafından karşılandı. Samsun İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Türker, MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Alper Sancak, eski MHP Samsun İl Başkanı Fahri Danış, Yusufiyeliler Derneği Başkanı ve mensupları, Bafra Belediye Meclis Üyesi İhsan Topal karşılamada hazır bulundu. Aydın dinlenme tesislerinde partililerle çay içip bir süre sohbet ederek  yorgunluk attı. Partililerin, “Başkanım sizden ülkücü gençliği ayağa kaldırmanızı bekliyoruz” talebine Aydın, “İnşallah” yanıtını verdi. Aydın daha sonra oluşturulan konvoyla birlikte şehir turu attı. Samsunlular Aydın’ın konvoyunu Bozkurt işaretiyle selamlayıp alkışladı. Aydın daha sonra Tunceli Ovacık ilçesinde şehit edilen savcı Murat Uzun’un ailesini ziyaret edip taziyede bulundu. Daha sonra geçtiği MHP il merkezinde parti yönecileri tarafından karşılanan Koray Aydın, daha sonra  geniş katılımlı bir istişare toplantısına iştirak etti. Parti yöneticileri, delegeler ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda alkışlarla kürsüye gelen Aydın, genel başkan adayı olma gerekçelerini anlatıp şöyle konuştu: “Türkiye’nin ve MHP’nin içinde bulunduğu şartlar birilerinin elini taşın altına kılmasını zorunlu kılıyordu. Bu sorumluluğu hisseden arkadaşlarımla birlikte elimizi taşın altına koyduk. Sizlerin de desteğiyle 4 Kasım’da inşallah değişimi gerçekleştirip MHP’yi iktidar yapacak yapıyı inşa edeceğiz. Allah yardımcımız olsun”

Bu haber toplam 2000 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.