1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Mezarlıklara bayrama hazır
Mezarlıklara bayrama hazır

Mezarlıklara bayrama hazır

Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını yoğunlaştırarak, Kurban Bayramı’na hazır hale getirdi.

A+A-

Ankara’da defin işlemlerinin gerçekleştirildiği ve bayramlarda yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Karşıyaka ile Mamak Ortaköy, Cebeci Asri, Gölbaşı ve Sincan Cimşit mezarlıklarında bakım ve temizlik çalışmaları tamamlandı. Camilerin ihtiyaçlarından tuvalet, gasilhane, morg ve mezarlıkların aydınlatılmasına kadar pek çok bakım hizmetini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkları, Kurban Bayramı’nda yaşanacak yoğun ziyaretçi akınına hazırladı. Mezarlıklar içinde yer alan şehit mezarlarında da çevre düzenlemesi yapıldı, tertemiz yıkandı.

Mezarlıklarda yıl içinde aralıksız devam eden ot ve çim biçimleri, genel temizlik ve bakım, çiçek dikimleri gibi faaliyetler de bayram öncesinde tamamlandı.

Karşıyaka Mezarlığı’nın genişliği ve defin alanları arasındaki uzaklık dikkate alındığında, özel araçları olmadan yaya olarak gerçekleştirilen mezar ziyaretinde bulunan vatandaşlar için de özel önlemler alındı. 10 midibüs, mezarlık alanı içinde sürekli ring seferi yapacak. Ayrıca bayram dolayısıyla oluşacak yoğunluğu dikkate alan mezarlık yönetiminin talebi doğrultusunda EGO’nun Bayram için Karşıyaka Mezarlığı’na tahsis ettiği 4 otobüs, Mamak Ortaköy Mezarlığı’nda 1otobüs, Sincan Cimşit Mezarlığı’nda 1 otobüs mezarlık içinde sefer yapacak.

Ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde MEBİS “Mezarlık Bilgi Sistemi”nde yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.