1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Model uçaklar Gölbaşı'nda havalandı
Model uçaklar Gölbaşı'nda havalandı

Model uçaklar Gölbaşı'nda havalandı

Türk Hava Kurumu (THK), Gölbaşı Belediyesi ve Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü ortaklaşa “THK Rone Koen Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası” düzenledi.

A+A-

Türk Hava Kurumu (THK),  Gölbaşı Belediyesi ve Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü ortaklaşa  “THK Rone Koen Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası” düzenledi.

Yavrucak Köyü mera alanında gerçekleştirilen programa, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, THK Genel Sekreteri Salim Kaya, Yenimahalle Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Necdet Ergin, Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanı Hayati Çal, THK Teftiş Kurulu Başkanı Yücel Zengin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından model uçak severlerini bir araya getiren “THK Rone Koen Türkiye Milli Model Uçak Serbest Uçuş Şampiyonası"na 96 model uçak yarışmacısı ve 26 hakem katılırken, pilotlar F1A, F1B, F1H ve P30 gibi farklı görevlerin oluşturduğu 4 farklı klasmanda ferdi, takım ve junior kategorilerinde değerlendirildi.

Model uçak tutkunlarının yarıştığı yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi.

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, sporun her dalına önem verdiklerini ifade ederek, geleneksel hale gelen bu etkinliği tespit edilecek daha kapsamlı bir arazide daha da genişleterek her yıl devam ettireceklerini belirtti.

THK Genel Sekreteri Salim Kaya ise, kurum olarak amatör hava sporlarının her branşında hem eğitimler verdiklerini aktararak, “Hem de ulusal ve uluslararası şampiyonalar düzenliyoruz. Bu şampiyonalara sporcular da gönderiyoruz. Her koşulda ve her ortamda sporcuya ve sportif havacılık kulüplerini destekleme kararlılığımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Program sonunda Başkan Duruay’a THK Genel Sekreteri Salim Kaya teşekkür plaketi takdim etti.

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.