1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Mogan Gölü yeniden doğacak
Mogan Gölü yeniden doğacak

Mogan Gölü yeniden doğacak

"Mogan Gölü’nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı.

A+A-

"Mogan Gölü’nün Dip Çamuru Temizleme Çalışması Protokolü", Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından imzalandı. Bakan Özhaseki Ankara’nın göbeğinde bulunan Mogan gölünden çıkarılacak çamurun yerleşim alanından uzak bir yerde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra gübre olarak kullanılmak üzere değerlendirileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda düzenlenen imza törenine AK Parti Ankara Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da katıldı. 

TAMAMEN DEVLET YAPIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ankara'nın göbeğinde bulunan Mogan gölünün bulunmaz bir nimet olduğunu ancak kirlilik ve koku nedeniyle herkesin rahatsızlık duyduğunu ifade etti. 6 kilometre karelik yüzeyin yüzde 60'ının yaklaşık 30 yıllık süre boyunca kirlendiğini ifade eden Özhaseki, gölden çıkarılacak çamurun yerleşim alanından uzak bir yerde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra gübre olarak kullanılmak üzere değerlendirileceğini belirtti. Kalkınma Bakanlığı'nın Mogan gölünün temizlenmesi için 72 milyon liralık bir pay ayırdığını, özel firmalara ihale yoluyla yaptırma maliyetinin 90-100 milyon lirayı bulacağını kaydeden Özhaseki, Ulaştırma Bakanlığı'yla yapılan projeyle 40 küsürlü rakamlara düştük, devletin bir cebinden alıp diğerine veriyoruz, özel yok” diye konuştu. Projenin üç aylık bir hazırlık sürecinin ardından başlayacağını ve 480 günde tamamlanacağını kaydeden Özhaseki, 30 yılda oluşan kirliliğin 30 yıl sonra yeniden oluşmaması için de bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu. 

MOGAN GÖLÜ'NE İKİ GEMİ GETİRİLECEK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da kıyı taraması için bakanlık bünyesinde 44 gemi olduğunu, bu gemilerle yaklaşık 1 milyon metreküp alanda kıyı taraması yaptıklarını kaydetti. Projeyle bu gemilerden ikisinin Mogan gölünde de kullanılacağını ifade eden Arslan, üç aylık sürede gemi ve gerekli ekipmanları önce demonte edeceklerini ardından Mogan gölünde monte ederek faaliyete başlayacaklarını belirtti. Arslan, “yapılan proje ticari bir ilişki değil, kamu kurumlarının güçlerini birleştirerek insanlarımıza hizmet etmesidir” diye konuştu. 

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.