1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Muharrem İnce: “Önce oku, sonra korkma!”
Muharrem İnce: “Önce oku, sonra korkma!”

Muharrem İnce: “Önce oku, sonra korkma!”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Gölbaşı’nda referanduma yönelik “hayır” mitingi yaptı. İnce, mitingden sonra yol kontrolü yapan jandarma ekiplerini ziyaret etti.

A+A-

Gölbaşı alt geçitte yapılan mitingde Muharrem İnce’ye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da eşlik etti.

Mitinge çok sayıda partili Türk bayrakları ve “Geleceğim için hayır” yazılı bayraklarla destek verdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisince Gölbaşı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, “Mersin, Adana, Maraş oradan Hatay ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hattı müdafaa yoktur. Sattı müdafaa vardır. O sattı bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı tenimizle sulanmadıkça bu meydanı terk etmeyeceğiz” dedi.

Referandum maddelerini eleştiren İnce, “Ey Müslümanlar ey dindarlar bizim kutsal kitabımızın ilk emri ne oku okudun mu sen bunu önce bir oku neresinde yazıyor. Hangi maddesinde terörden bahsediyor. Hangi maddesinde ekonomiden bahsediyor. Ben 50 kere okudum. Hiçbirinde terörden, ekonomiden bahsetmiyor. İstiklal Marşının ilk sözü ‘korkma’. Önce oku, sonra korkma. Bu sana son kez soruluyor evet mi hayır mı diye. Burada hayır demezsen bir daha hayır deme şansın olmayacak.” ifadelerini kullandı.

untitled-2-001.jpg

Referandumda hayır diyen Ülkücüleri öven CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Şunu da söyleyeyim, gençliğimde kavga ettiğim o Ülkücüler gerçekten dik duruyorlar. Bu anayasaya evet derseniz bütçeyi bir kişiye bırakıyorsunuz. 80 milyonun vergilerini bir kişi istediği gibi harcayacak. Böyle bir şey olabilir mi ya. Olağanüstü hal yetkisi veriyorsunuz. Kimseye sormadan, kimseye danışmadan 6 ay süre ile olağanüstü hal ilan edebilecek. Böyle bir yetki verilir mi arkadaşlar, babama vermem bu yetkiyi. Kendi tarlasını bile oğluna güvenip vermiyorsun da devletin tabusunu bir kişiye nasıl vereceksin” diye konuştu.

İnce sözlerine şöyle son verdi:

“Şimdi içeriye girdin, kabine. İki tane renk var karşında, birisi beyaz birisi kahverengi. Beyazın yanına geldiğinde şöyle düşüneceksin eyvah demokrasi gidiyor. Demokrasiye kefen giydiriyorlar. Hemen geleceksin kahverenginin yanına bereketli Gölbaşı toprakları gibi bas kahverengine.”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce mitingden sonra Gölbaşı girişinde yol kontrolü yapan jandarma ekiplerini ziyaret ederek. Onlarla bir süre sohbet ettikten sonra Polatlı’da yapılacak mitinge katılmak için Gölbaşı’ndan ayrıldı.

Bu haber toplam 2820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum