1. HABERLER

  2. Münür Ballı, Gökçek'in tavsiyesine uydu
Münür Ballı, Gökçek'in tavsiyesine uydu

Münür Ballı, Gökçek'in tavsiyesine uydu

Gölbaşı'nın en aktif insanları arasından yer alan Münür Ballı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de yerel seçim öncesi gündeme getirdiği aspir bitkisi için birlik kurdu.

A+A-

Gölbaşı'nın en aktif insanları arasından yer alan Münür Ballı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de yerel seçim öncesi gündeme getirdiği aspir bitkisi için birlik kurdu. Türkiye genelinde 980 üreticisi bulunan Türkiye Aspirciler Birliği'ni kuran Münür Ballı, aspirin ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyledi.

Doğal güzellikleriyle ve bitki örtüsüyle dünyayı kendisine hayran bırakan ülkemizde yetişen bitkilerin, insanlığa olan faydaları artmaya devam ediyor. Bunlara bir örnekte Türkiye'de sadece Gölbaşı Karaali mahallesinde yetiştirilen “Aspir Bitkisi“nden elde edilen aspir yağı.

HER ALANDA DEĞERLENDİRİLİYOR

Son yıllarda üretimi artan aspir bitkisinden elde edilen organik yağın araştırmalar sonucu insanlığa bir çok faydası olduğu da ortaya çıktı. Yağ üretimi, hayvan yemi gibi alanlardan değerlendirilen aspir bitkisi son günlerde özellikle bayanlar tarafından zayıflama, bronzlaşma etkisi nedeniyle yoğun talep görüyor.

ASPİR'E TALEP ARTACAK

Türkiye Aspirciler Birliği Başkanı Münür Ballı, “Aspir bitkisinin gün geçtikçe insanlar tarafından öğrenildiğini ve gün geçtikçe bu bitkinin faydalarını öğrenen insanların sayısı arttıkça, aspir bitkisine olan talebinde artacak” dedi.

ASPİRDEN YAĞ ELDE EDİLİYOR

Türkiye'de yıllık 4 milyar dolarlık yağ ithalatı olduğunu söyleyen Ballı, Aspir bitkisinden elde edilen aspir yağının Türkiye'de sadece Gölbaşı'nın Karaali mahallesinde üretildiğine  dikkat çekerken "5 kilo aspir bitkisinde 1 kilogram yağ elde ediliyor." dedi.

KAYBI YOK

Ballı, Yağ elde edilmesinden sonra geriye kalan 4 kilogramlık aspir bitkisinin de değerlendirildiğini ifade ederken "Yağ üretiminden geriye kalan 4 kilogram aspir bitkisi ise protein değeri yüksek hayvan yemi olarak kullanılıyor." diye konuştu.

ÜRETİCİLERE YEM DESTEĞİ

Türkiye Aspirciler Birliği'ne kayıtlı 980 üreticinin olduğunu söyleyen Münür Ballı, yaptıkları projelerle geri dönüşümle hayvancılık yapan üreticilere yem desteği verildiğini söyledi.

GÖKÇEK DE DİLE GETİRMİŞTİ

Münür Ballı, toprağın nadas zamanında aspir bitkisi ekilerek değerlendirebileceğini söylerken, üreticilere aspir bitkisi yetiştirme çağrısında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de aspir üretimi için teşvikleri bulunduğunu kaydeden Ballı, Başkan Gökçek'e aspir üretimine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

 

 

 

Bu haber toplam 4036 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.