1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Muslera: 20 kez deneseler gol olmazdı
Muslera: 20 kez deneseler gol olmazdı

Muslera: 20 kez deneseler gol olmazdı

Muslera, Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turda Sivasspor'a elenerek veda etmelerinin kendileri için üzücü olduğunu söyledi.

A+A-

Fernando Muslera, Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunurken, kendisinin forma giymediği Sivasspor maçıyla ilgili olarak, ''Üzücü bir sonuç. Ziraat Türkiye Kupası da bizim için önemliydi. Ama ne yazık ki gösterdiğimiz performans yetmedi. Golü bulamadık, golü bulmamız gerekiyordu. Golü bulamayınca rakibin attığı bir golle mağlup olduk. Artık bunu düşünmememiz gerekiyor. Önümüzde çok önemli bir maç var, Trabzonspor maçına konsantre olmamız gerekiyor'' dedi.

"BU PERFORMANS BENİ MUTLU EDİYOR"

Sivasspor maçında kaleyi koruyan Ufuk Ceylan'ın performansını öven Muslera, ''Oynamayan bir oyuncu için önemli olan, antrenmanda yüzde 100'ünü vermesi. Ufuk da bunu en iyi şekilde yaptı. Adana Demirspor'a karşı da iyi bir performans sergilemişti. Bu performanslar beni çok mutlu ediyor'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın ligde normal sezonu lider tamamlamayı garantilemesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, ''Ligde şu anki avantajımızın farkındayız. Bu avantajı korumamız için önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Bunu yapmak için de en iyi şekilde konsantre olmalıyız'' yanıtını verdi.

''Fenerbahçe karşısında galibiyeti hak eden taraftık'' Uruguaylı file bekçisi, ligde son oynadıkları Fenerbahçe derbisinde ilk 15 dakikalık bölüm dışında oyunun hakimi olduklarını dile getirirken, şöyle konuştu: ''Önemli olan 2-0'dan sonra gösterdiğimiz reaksiyondu. Geride kalan dakikalarda Galatasaray'ın neler yapabileceğini, oyun üstünlüğünü rakibimize kabul ettirerek gösterdik. Bizim için bu önemliydi. Güzel bir maç oldu. Beraber bir bütün halinde mücadele ettik. Girdiğimiz pozisyonlarla, oynadığımız oyunla, rakibimizi baskı altında tutmamızla, galibiyeti hak eden taraftık. Ama yine de 2-0'dan 2-2'yi yakalayıp, bir puan almak kötü değil. Rakibimizin attığı goller güzeldi ancak belki 20 kez yine aynı pozisyona girseler olmayacak goller. Ondan sonra oyun üstünlüğünü eline geçirmiş, golünü bulmuş ve güveni yerine gelmiş bir Galatasaray var. Biz soyunma odasına bunun bilinciyle girdik. Hocamızın tabi ekstra motivasyonu oldu. Yaptığımız hatalara nasıl çözüm bulabileceğimizi, bu maçtan en iyi şekilde galibiyetle nasıl ayrılabileceğimizi bize detaylı bir şekilde anlattı. İkinci yarı zaten çıkıp bunları yaptık. Son saniyede kaçan bir gol var. O gol de olsa hedefimize tam anlamıyla ulaşacaktık.'' ''Fatih Terim bizi en iyi şekilde yönlendiriyor'' Teknik direktör Fatih Terim'in takıma olan katkısına değinen Muslera, başarılı teknik adamın tecrübesine dikkati çekerken, ''Tecrübeli bir hocayla çalışmak bambaşka bir şey. Futbol hatalar oyunu. Bazen bizim saha içinde o hataları görmeme durumumuz olabiliyor. Ama Fatih hoca o kadar çok tecrübeli ki, hangi konularda hatalar yaptığımız ve hataları nasıl çözeceğimiz konusunda bizi en iyi şekilde yönlendiriyor'' şeklinde konuştu.

''Trabzonspor karşısında kendi oyunumuzu oynarsak, sonuç güzel olacaktır'' Fernando Muslera, ligde Trabzonspor'la yapacakları zorlu karşılaşmayla ilgili olarak, kendi futbollarını sahaya yansıtabilmelerinin önemli olduğunu aktardı.

"EN BÜYÜK AMACIMIZ ARADAKİ PUAN FARKINI DAHA FAZLA AÇMAK"

Ligin ilk yarısında Trabzonspor'la yaptıkları maçta çok iyi oynayarak kazandıklarını dile getiren başarılı kaleci, ''Her maçı ayrı değerlendirmek lazım. Pazar günü farklı bir maç olacak. Elmander, Baros ve Necati gibi her an skoru değiştirebilecek oyuncularımız var. Bu oyuncuların kadromuzda olması bizim adımıza bir avantaj ve bu avantajı sonuna kadar kullanıyoruz. En büyük amacımız, kalan 3 maçta aradaki puan farkı daha fazla açmak ve play-off maçlarına rahat başlamak. Bunun için kalan 3 maçımızı kazanmak istiyoruz ve bu maçlardan biri de Trabzonspor maçı. Rakibimize saygı duyuyoruz. İyi futbol oynayıp iyi sonuçlar alıyorlar ama biz de bu zamana kadar oynadığımız futbolu oynarsak, sonuç güzel olacaktır'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1821 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.