1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Nazlıaka: Gölbaşı'nı Kalbinden İkiye Bölmeyin!
Nazlıaka: Gölbaşı'nı Kalbinden İkiye Bölmeyin!

Nazlıaka: Gölbaşı'nı Kalbinden İkiye Bölmeyin!

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gölbaşı'nda kahvehane ve esnaf ziyaretinde bulunarak "Gölbaşı'nın nüfusu son 15 yılda neredeyse ikiye katlandı,...dedi.

A+A-
Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gölbaşı'nda kahvehane ve esnaf ziyaretinde bulunarak "Gölbaşı'nın nüfusu son 15 yılda neredeyse ikiye katlandı, ancak buraya yapılan yatırımlarda bir artış gözükmüyor. Vatandaşın Gölbaşı'na dair dile getirdiği en temel sorunlardan biri Konya- Ankara Yolunun ilçeyi iki bölmesi. Bu yol vatandaşın can güvenliğini tehdit ediyor; sürekli kazalar oluyor. Ayrıca bu yol ilçenin bütünlüğünü de bozuyor" dedi.

 

Nazlıaka Ankara'nın Gölbaşı ilçesini ziyaret etti. Yıllardır Ankara- Konya karayolunun Gölbaşı'ndan geçen kısmının yer altına alınacağı vaadinde bulunulduğunu söyleyen Nazlıaka, bu vaadin artık Gölbaşılılar için masala dönüştüğünü vurguladı. Ekim 2015'de Karayolları Genel Müdürlüğü ile Gölbaşı Belediyesi arasından imzalanan protokolü hatırlattı ve hala herhangi bir gelişme kaydedilmediği belirtti. Nazlıaka, gerek verdiği önergelerle, gerekse TBMM'ye sunduğu kanun teklifi önerisi ile bu konunun sıkı takipçisi olduğunu söyledi:

"Bu yol Gölbaşı'nın yüreğini ortadan ikiye bölüyor. Yolun bir an önce yer altına alınması ve bu alanın milli park yapılması gerekir. Bu milli park, hem doğal güzelliklerimizi hem de kültürümüzü ve tarihi varlıklarımızı korumak açısından çok gerekli. Ayrıca Gölbaşı turizmine de büyük katkı sağlayacaktır. Bırakın yeşille mavi kucaklaşsın."

Aylin Nazlıaka, 15 Temmuz darbe girişiminde Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'na yapılan saldırıyı hatırlatarak bu parkın adının "15 Temmuz Emniyet Şehitleri Milli Parkı" olması gerektiğini ve tüm partilerin kendisi tarafından hazırlanan bu kanun teklifine destek vereceğini umut ettiğini belirtti.

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.