1. HABERLER

  2. O gece neler yaşandı
O gece neler yaşandı

O gece neler yaşandı

O gece neler yaşandı

A+A-

Özcan Aydoğdu yazıyor...

Gölbaşı, tarihinin en çekişmeli seçimlerinden birini daha yaşadı. 30 Mart’ta Fatih Duruay ve Yakup Odabaşı arasında çekişmeli bir mücadele sergilendi. 30 Mart seçimi oldukça kritik ve çekişmeli bir seçim oldu.

Biz gazeteci arkadaşlarımızla, Ak Parti SKM’de sonuçları an be an takip ettik. Henüz sandıkların ilk açıldığı dakikalardan itibaren liderliği ele geçiren Ak Parti’nin  adayı Fatih Duruay, sonuna kadar bu liderliğini korudu.

ODABAŞI’NA TOKİ DE YETMEDİ

Taşra mahallelerden gelen sonuçlar, Duruay’ı daha da öne geçirdi. Ancak Odabaşı’nın oy deposu TOKİ’den gelen sonuçlar farkın kapanmasını sağladı. TOKİ’deki sandıkların açılması sonrası aradaki farkın zaman zaman 1 puana kadar düşmesi Ak Partilileri tedirgin etti. Herkes TOKİ’de ne kadar sandık kaldığı merakına düştü. TOKİ’de az sayıda sandıkların kaldığının öğrenilmesi üzerine, Ak Partililer biraz daha rahatladı.

SEĞMENLERDEN GELEN OYLAR FARKI AÇTI

Ak Parti’nin oy deposu olan Seğmenler mahallesinden gelen sonuçlar aradaki farkı iyice açtı. Sevgi Çiçeği’nden gelen 500 oy farkı Duruay ve ekibin iyice rahatlattı. Kalan sandıklardan da aradaki farkın kapanmayacağı müjdesi gelince de seçim zaferi ilan edildi. Sonuçları izlemeye gelen Duruay, partililerin büyük alkışını aldı.

KAZANDIK SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Parti yöneticileri, SKM’de sonuçları izleyen partililere sandıklara sahip çıkılması için İlçe Seçim Kurulu’na gitmesini istediler. MHP’nin seçim kurulu önünde kalabalıklaştığını duyan partililer de sandıklara sahip çıkmak için İlçe Seçim Kurulu’na gitti.

MHP VE CHP’LİLER SEÇİM KURULUNA AKIN ETTİ

MHP adayı Yakup Odabaşı, İlçe Seçim Kurulu’na gece yarısı MHP milletvekili Zuhal Topçu, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya ve ilçe başkanı Mahmut Aksoy’la birlikte geldi. Odabaşı’nın o anlarda moralinin bozuk olduğu görüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de gece yarısı ilçe seçim kuruluna gelenler arasındaydı.

SEÇİM GECESİ TATSIZ OLAY

İlçe seçim kurulu önündeki kalabalık sabaha kadar sürerken, Ak parti’nin kazandığını öğrenen partililerde Gölbaşı caddelerinde konvoy halinde sevinç gösterilerinde bulundu. MHP SKM’nin önünde yaşanan tatsız olay ise herkesin moralini bozdu. Gölbaşı dışından gelen bazı MHP’liler ve sevincini yaşamak isteyenler arasında kavga yaşandı. Çıkan kavgada 3 kişi yaralandı. Olaya karışanlar emniyet tarafından gözaltına alınırken, yaralıların ilk tedavileri HASVAK devlet hastanesinde yapıldı.

MHP SKM’DE TARTIŞMA

Öte yandan MHP SKM’sinde partililerin de kendi arasında tartışma yaşadığı öğrenildi. Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından MHP SKM’de partililer “Kimin yüzünden kaybettik” kavgasına tutuşunca zaman zaman gerilimlerin yaşandığı iddia edildi.

DURUAY’DAN “EVE GİDİN” ÇAĞRISI

Tatsız olayın ardından AK Parti SKM’ye gelen Gölbaşı’nın yeni başkanı Fatih Duruay, partililere eve gidin çağrısı yaptı. Kutlamaların ileriki günlerde yapılacağını söyleyen Duruay, tatsız olayların yaşanmasını istemediğini söyledi. Duruay’ın bu sözlerinin ardından kalabalık dağıldı.

Bu haber toplam 3701 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum