1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. “O gece Osman’ı aradım”
“O gece Osman’ı aradım”

“O gece Osman’ı aradım”

“O gece Osman’ı aradım”

A+A-

Ak Parti Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan ve Ahmet Gündoğdu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla Gölbaşı’nda “Evet” mitingi düzenlendi.

Mitingde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin gerçekleştiği sırada Gölbaşı’nda yaşananları anlattı.

Gölbaşı halkının 15 Temmuz gecesi tek yürek olarak vatan savunmasına koştuğunu belirten Gökçek, Türksat’ta ve Özel Harekat’ta Gölbaşılıların büyük bir fedakarlık gösterdiğini ifade etti.

"O GECE OSMAN’I ARADIM"

Gölbaşılılara teşekkür eden Gökçek, ayrıca o gece yaşadığı bir olayı da mitinge gelen vatandaşlarla paylaştı. Türksat’ın FETÖ tarafından ele geçirildiğini ve o gece Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ı arayarak sokaklara çıkan vatandaşların Türksat’a gitmesi gerektiğini söyleyen Gökçek, Gölbaşı halkının polislerle birlikte Türksat’ı geri aldıklarını aktardı.

Gökçek o anları şöyle anlattı:

“FETÖ’nün askerleri, onlar Türk askerleri değil, onun askerleri Güneydoğu’da PKK’ya atmadıkları bombayı Özel Harekat’a attılar. 52 şehit verdik, Allah rahmet eylesin. Emniyet müdürü bir arkadaşımız 15 Temmuz gecesi beni aradı. Başkanım şu anda Türksat’ı telsim aldılar, acil bize yardım gönderin dedi. Ben hemen Osman’ı aradım telefonla. Dedim ki ‘Osman vatandaşımız orada hazır mı?’ ‘Hazırsa otobüs gönderiyorum, Türksat’a hemen adam gönderin’ dedim. ‘Başım üzerine başkanım, biz burada hazırız’ dedi. Beş tane otobüsle vatandaşı gönderdik. Biz de arkadan sivil araçlarla destek gönderdik. O gece önde polisler, arkada vatandaş tekrar FETÖ’den Türksat’ı teslim aldık. Allah Gölbaşılılardan razı olsun, sağ olun, var olun.”

Bu haber toplam 2991 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.