1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özcan Aydoğdu yazıyor
Özcan Aydoğdu yazıyor

Özcan Aydoğdu yazıyor

Özcan Aydoğdu yazıyor

A+A-

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler, askeri darbe girişimiyle milletin iradesine el koymak istedi. FETÖ'cülerin hain girişimini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlar püskürttü.

FETÖ'cü hain teröristler kendi milletine bomba atacak, karşısında duran silahsız sivil vatandaşları vuracak kadar alçaldı. Darbe girişiminin en ağır tahribatını da Gölbaşı aldı.

Kritik bir öneme sahip olan Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Türksat hain darbecilerin ilk hedefleriydi. Hainler Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı defalarca bombaladılar ve çeşitli rütbelerdeki 47 özel harekatçı şehit oldu.  Türksat'a yapılan saldırıda ise 2 şehit verildi.

Darbe girişimi püskürtüldü ama başta biz Gölbaşılıların ve tüm Türkiye'nin yürekleri yandı. Ruhunuz şad olsun. Vatan savunmasında canını veren ve şahadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Darbe girişimi gecesi Gölbaşılılar mükemmel bir sınav verdik. Darbe girişimini haber alan Gölbaşılılar hiç düşünmeden meydanlara indi. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Türksat, TRT gibi yerlere Gölbaşılılar akın etti.

NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR

Milli iradesine sahip çıkan Gölbaşılılarla ne kadar gurur duysak azdır.

Bu sürecin atlatılmasında Gölbaşılıların dik duruşu tarihin altın sayfalarına yazılacaktır. Ve darbeci hainlere direnenler başlarından geçenleri torunlarına gururla anlatacaktır.

DARBE GECESİNİN KAHRAMANLARI

O gece Gölbaşı'nda baş döndüren gelişmeler ve olaylar yaşanırken bazı isimlerde başroldeydi. Öncelikle darbe girişimine tepki gösteren ve meydanlara inen vatandaşlarımız bu girişimin önlenmesinde en önemli pay sahibi olanlardır.

Kaymakam Şahin Aslan, Başsavcı Ali Çalık, Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Emniyet Müdürü Levent Alıcı,  gibi isimler o gece kritik görevle üstlendiler.

Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan haberi alır almaz (Henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa inin çağrısı yapmadan) SMS mesajlarıyla teşkilatı ve vatandaşları meydanlara davet etti. Bu çağrıyla birlikte Gölbaşı halkı sokaklara döküldü ve darbecilere karşı birlik beraberlik içinde hareket ettiler.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Türksat TRT, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM gibi saldırı altında olan yerlere vatandaşları yönlendirdiler.

Yapılan saldırı ile birlikte şehit cenazeleri Devlet Hastanesi'nin morguna sığmayınca Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı'nda bulunan Ayfost firmasının sahibini arayarak şehit cenazelerin soğuk hava deposuna konulmasını sağladı. Burada Ayfrost firmasına da özellikle teşekkür etmek istiyor.

Başkan Duruay Gölbaşı Belediyesi'nin tüm araçlarını o gece seferber etti. İş makineleri kritik noktalara yerleştirildi.  Başkan Duruay ve Osman Karaaslan o gece yaşananları ve aldığı istihbaratları ilgili makamlara iletti.

DARBECİLERİN SALDIRISINA UĞRADILAR

Türksat'ın saldırı altında olduğun öğrenen Kaymakam Şahin Aslan ve Emniyet Müdürü Levent Alıcı işgal altındaki Türksat'ta büyük bir kahramanlık örneği gösterdiler. Şahin Aslan ve Levent Alıcı darbecilerin saldırısına maruz kaldı. Emniyet müdürümüz ve polislerimiz darbecilerle çatıştı ve bir polis memuruz da yaralandı.

DARBEYİ EENGELLEYEN EN BÜYÜK HAMLE

Emniyet ekiplerimiz yayınları kapatabilecek ve tüm iletişimi kesebilecek 4 FETÖ'cü mühendisi gözaltına aldı. Bu belki de darbe girişiminin önüne geçen en büyük hamlelerden biriydi.

PARALELİN BELİNİ KIRAN SAVCIYA SALDIRI

Daha sonra olay yerine gelen Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalık da darbecilerin saldırısına uğradı. Neyse ki Başsavcımız olaydan yara almadan kurtuldu. Ali Çalık daha önce de bilindiği gibi bu şerefsiz çetenin belini kıran soruşturmalara imza atmıştı. Kendisine buradan tüm halkımız adına  geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Velhasıl kelam Gölbaşı bu sınavı başarıyla geçti. Milletin iradesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza, evlerinden dua edenlere teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.

ALLAH BİZE DE SENİN GİBİ ŞEHİT OLMAYI NASİP ETSİN ÖMER ASTSUBAYIM

Darbenin başarılı olması için Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığının komutasının ele geçirilmesi kritik bir önem arz ediyordu. Çünkü ÖKK'yı ele geçirirlerse kendilerine yönelik yapılacak nitelikli tüm operasyonları önleyebileceklerdi. Ancak Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı'nın akıllıca ve cesurca hareket etmesi, emir subayının da darbeci generale karşı çıkıp onu alnından vurması oyunu bozuyor. Emir subayı sonrasında şehit ediliyor. Özel Kuvvetler Komutanlığı o gece tarih yazıyor.

"Bundan sonra komutan benim. Bütün komutasını ben aldım" diyen Tuğgeneral Terzi ile Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir arasında karargahta arbede çıktı. Kahraman emir subayı, darbeci generale karşı çıktı. Bunun gerçekleşmeyeceğini ifade eden astsubay, Terzi'yi alnından silahla vurdu. Bunun üzerine Terzi'nin yanındaki darbeci askerler, Aksakallı'nın emir astsubayını şehit etti.

Darbe gecesi hain generali alnından vuran Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir gönüllerimizdesin. Ruhun şad olsun. Allah bize senin gibi şehit olmayı nasip eylesin.  

GAZETECİLİK REFLEKSİNE YENİK DÜŞTÜK

Jandarma Komutanı'nı kahraman ilan ettiniz eleştirilerine gelince;

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bir çok kişiyle görüştük. Darbe girişiminin henüz 2. günüydü ve inanılmaz bir bilgi kirliliği vardı. Bu konuda ilk gelen bilgi Jandarma Komutanının askeri sokağa sürmediği ve darbecilerden gelen emri uygulamadığı yönündeydi. Ve bu nedenle bir haber yaptık. Belkide biraz daha beklememiz ve olayı enine boyuna iyice araştırmamız gerekiyordu ama dediğim gibi gazetecilik refleksine yenik üdştük.

Ancak 2 gün sonra öğrendik ki, Kaymakam Şahin Aslan ve Emniyet Müdürü Levent Alıcı darbecilere karşı mücadele ederken, Kaymakam'ın talimatına uymamış ve desteğe gitmemiş. Hal böyle olunca görevden alındı ve ardından da tutuklandı.

Bizler gazeteciyiz. Bazen yanlış bilgiler alabiliyoruz. Habercilik ve gazetecilik refleksi ile bazen çok aceleci davranabiliyoruz. Bu da onlardan biriydi sadece. Cezası olan cezasını çekecek. Kim bu eli kanlı FETÖ'cülere destek vermişse ve ekmeğine yağ sürmüşse en ağız cezayı almalıdır.

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum