1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özcan Aydoğdu yazıyor....
Özcan Aydoğdu yazıyor....

Özcan Aydoğdu yazıyor....

Özcan Aydoğdu yazıyor....

A+A-

Gelişinden beri yıldızımız barışmamıştı Şahin Aslan'la. Şevket Cinbir'in ardından Gölbaşı'na atanan Şahin Aslan'ı ilk görüşümü hatırlıyorum.

Yıl 2014. Gölbaşı Belediyespor'un sezon açılışı vardı ve tribünleri Gölbaşılılar doldurmuştu. Gölbaşı'nın yeni kaymakamı Şahin Aslan elleri cebinde ve telefonla konuşarak yürüyordu. Bir kaymakamın elleri cebinde vatandaşların karşısına çıkmasını Garipsemiştim o anı fotoğraflayıp haber yaptım.

Zaten o andan itibaren de yıldızımız hiç bir zaman barışmadı. Ne ben gittim, ne de o geldi. Birbirimizle karşı karşıya gelmemek konuşmamak için yoğun bir çaba içerisine girdik. Her neyse olan oldu ve ani bir kararla Kaymakam Şahin Yenimahalle ilçesine görevlendirildi. Ve yerine Şenol Esmer isimli bir kaymakam görevlendirildi.

Gölbaşı'na yeni atanan Şenol Esmer'i bir kaç gazeteci arkadaşımla birlikte makamında ziyaret ettik. Bol bol dinledim. Tabii bu arada daha önce göreve gelir gelmez yaptığı icraatlarda kulağımıza gelmeye başladı. Kaymakam Esmer, tüm birimleri gezerek gördüğü eksikliklerin anında giderilmesi için talimat vermiş.

Örneğin Tapu Müdürlüğü'nde o anda bulunan bir arkadaşımız anlatıyor...

Birisi geldi Tapu Müdürlüğü'nde vatandaşla tapu memuru arasında bulunan bankoların üzerinde duran bankoların kaldırılması talimatını "Vatandaşlar devlet arasında set olmaz. Vatandaş memurun önünde eğilmez" diyerek vermiş. Arkadaş şaşırmış tabii ki....

Merak etmiş elbette "Bu kim" diye. Orada bulunan bir memurdan Gölbaşı'nda görevlendirilen Kaymakam olduğunu öğrenmiş. Tapuda bu anlara şahit olan arkadaşım bu anları bana "Kaymakam böyle olur işte."  diye anlatıyordu.

Ben de memnun olmuştum. Gölbaşı'nın böyle bir kaymakama ihtiyacı vardı. Çünkü uzun süreden beri Gölbaşı'ndaki kurumlar arasında bir kopukluk vardır. Kurumlar kopuk olunca, kurumların vatandaşlar arasındaki bağı da kopuyordu. Bunlara dur diyecek birisi lazımdı. Bence bu isim Kaymakam Şenol Esmer...

Hayırlı olsun ziyaretinde dikkatlice dinledim kendisini. Eğer dediklerini gerçekleştirebilirse eminim Gölbaşı'na çok faydalı olacaktır.

İlk görüş, ilk intiba çok olumluydu bana göre.

İçimden ben de dedim ki "İşte Gölbaşı'nın aradığı kaymakam bu"

****************************

Bayram Türkmez'in Kaymakam Şahin Aslan'la ilgili yazısını okudum. Ama aklıma takılan ve cevabını bulamadığım bir soru var.

Sayın Türkmez diyor ki  27 gün süren demokrasi nöbetlerine Kaymakam Şahin Aslan'ın davet edilmediğini ifade etmiş (Teyit edilmemiş bilgiye göre)

Peki sorarım

15 Temmuz gecesi daha sokağa çıkın çağrıları yapılmadan önce tankların önüne çıkan vatandaşlar bir davet mi bekledi?

O gece, Özel Harekat'a canlı kalkan olmak için giden vatandaşlar bir davet mi bekledi?

O gece, saldırı altındaki Türksat'a giden vatandaşlar bir davet mi bekledi?

O gece, FETÖ'cü hainler tarafından basılan TRT'yi kurtarmak için giden vatandaşlar bir davet mi bekledi?

O gece, milli iradeyi savunmak için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden vatandaşlar bir davet mi bekledi?

O gece, bombalanan milletin meclisine  giden vatandaşlar davet mi bekledi?

27 gün boyunca meydanları dolduran vatandaşlar bir davet mi bekledi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri vs.vs. bir davet mi bekledi?

Devlet saldırı ve tehlike altındaysa, hala FETÖ'cü hainlerin darbe yapma ihtimali ortadan kalkmadıysa ve meydanlarda sabahlara kadar nöbet bekliyorsa kusura bakmayın ama devletin temsilcisi de orada olmalıydı.

Demokrasi nöbetleri bir kutlama organizasyonu değildi. Kısacası davet gerektirecek bir organizasyon değildi. O yüzden Kaymakam Şahin Aslan da davet beklemeksizin orada olmalıydı.

 

Bu haber toplam 3902 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.