1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Özcan Aydoğdu yazıyor...
Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

Özcan Aydoğdu yazıyor...

A+A-

24 Haziran genel seçimleri sona erdi. Erdoğan muhalifleri ilk kez bir seçimde bu kadar umut doluyken, 24 Haziran akşamı tüm hayalleri yine suya düştü.

Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran’da da sandıktan yine zaferle çıktı.

Gölbaşı’nda da Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti seçimleri birinci olarak tamamlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti arasındaki ciddi fark dikkatlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gölbaşılılar %55,78’le destek olurken Ak Parti’ye de %38,95’lik bir oy oranıyla destek oldu.

Ak Parti 1 Kasım seçimlerinde Gölbaşı’ndan yüzde 52, 77 oranında oy alırken 24 Haziran akşamı bu oran yüzde 38,95’e düştü.

Peki Ak Parti’deki yaklaşık yüzde 14’lük oy kaybının nedenleri ne idi?

Bu sorunun cevabını vermek için henüz erken ama bana göre ciddi düşüşteki başlıca nedenlerden birisi Ak Parti’nin listelere Ankaralı bir aday koymaması, MHP’nin yerel bir aday olan Mevlüt Karakaya’ya liste başı olarak listelerde yer vermedi.

Öte yandan İyi Parti’nin Gölbaşı’ndaki çıkışını da göz ardı etmemek gerekir. Dile kolay henüz yeni bir parti olmasına rağmen İYİ Parti Gölbaşı’nda 9968 oy aldı.

Teşkilat çalışmaları belediye çalışmaları vs.vs bunlar da mutlaka oy kaybının etkenlerinden biridir.

Elbette ki yerel yönetim 4 yıl boyunca yıprandı…

Elbette ki herkes her çalışmadan memnun olamaz…

Elbette ki yerel yönetimin hataları, eksikleri var…

Elbette ki Ak Parti’nin yönetiminde yer alan bazı isimler tecrübeli değil…

Elbette ki Ak Parti listesi toplumu kucaklayıcı olmayabilir…

Ama oy kaybının tüm faturasını Başkan Fatih Duruay ve Selim Akceylan’a yüklemek doğru değil.

Çünkü şunu açık yüreklilikle ve üzerine basa basa söyleyebilirim;

 Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan  Belediye Başkanı Fatih Duruay ve bazı belediye meclis üyeleri (Fotoğraf karelerini iyi inceleyin hangi meclis üyelerinin çalışıp hangilerinin çalışmadığını göreceksiniz) bu seçim hiç olmadığı kadar çok çalıştı. O yüzden ortada bir emek var ve bu oy kaybının nedenini sadece 2 kişiye bağlamak insafsızlıktır!

Bu saatten sonra yapılacak tek şey herkesin şapkasını önüne çıkarım hatalarını görmesi ve düzetme çabası içine girmesi olacaktır.

 

Bu seçimin en büyük kötü sürprizi ise hiç kuşkusuz CHP’ye oldu. CHP’nin oylarını artırması beklenirken, CHP’nin oyları 1 Kasım seçimlerine oranla geriledi. CHP 1 Kasım’a göre oylarını yaklaşık 2 puan geriletirken HDP ise oylarını 2 puan artırdı. CHP’nin oylarının maalesef HDP ve İYİ PARTİ arasında kaybolduğunu bu seçimlerde gördük.

Bülent Elikesik ve yönetimi bu seçimlerde elinden geleni yapmasına karşın kendi oyunu HDP’ye oyunu veren sözde emekçi bazı CHP’liler emeğe saygısızlık yaptı bana göre…

Gelelim MHP’ye. MHP için konuşulacak fazla söz yok. ‘Tek başına barajı geçemezler. MHP’liler Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı’nda oy vermez’ söylemlerine 24 Haziran akşamı sandıkta verdiler. MHP’liler hem barajı aştı hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdi. Gölbaşı sonuçlarında Erdoğan ve Ak Parti arasındaki  yaklaşık 16 puanlık farkında nereden geldiği açıkça ortadadır. MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan ve Ramazan Şimşek’in bu süreçteki rollerine de değinmeden geçmek olmaz. Gerçekten güzel bir çalışma yürüttüler.

Velhasıl kelam… Ben Gölbaşı’nda ki tüm siyasilere teşekkür etmek istiyorum. Sonuç her ne olursa olsun güzel ve centilmen bir yarış içerisinde seçim sürecini götürdüler.

Seçim sonuçlarının ne gibi siyasi yansımaları olacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte bekleyip göreceğiz….

Bu haber toplam 3679 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum