1. HABERLER

  2. Özdemir Turgut Ak Parti'de
Özdemir Turgut Ak Parti'de

Özdemir Turgut Ak Parti'de

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’dan Haymana’ya girişi sağlayan bölünmüş yolu açılışı için geldiği Haymana’da vatandaşlara müjdeler verdi.

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’dan  Haymana’ya girişi sağlayan bölünmüş yolu  açılışı için geldiği Haymana’da vatandaşlara müjdeler verdi.

     Yolun açılış töreninden önce Haymana Bağımsız Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile bazı Meclis üyeleri AK Parti’ye katıldı. Turgut ve meclis üyelerinin rozetlerini Başkan Gökçek taktı.

     İlçe girişinde Haymana İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından karşılanan Başkan Melih Gökçek, öğrencilere okul bahçesinde top dağıttı hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 -BAŞKAN GÖKÇEK: “HAYMANA’YA SADECE 1 YILDA 6.5 TRİLYON YATIRIM YAPTIK”

Başkan Gökçek, Haymana Şehitler Meydanı’nda düzenlenen törende bugüne kadar Haymanalılara bir takım sözler verdiğini hatırlatarak, “Büyük ekseriyetini yaptık, bir tek yolunuz kalmıştı” diyerek sözlerine başladı.

“Dedik ki Haymana’ya söz verdik, şu yolu bitirelim, ancak Karayolları Genel Müdürlüğü kamulaştırmayı bir türlü bitiremedi. Başbakanı devreye soktuk, 12 km'lik mevcut alanın bir de 3 km'lik kalanın kamulaştırması bittiği için dün itibariyle yollara başladık, hayırlı olsun” diyerek Haymanalılara ilk müjdeyi veren Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse Haymana’ya pek çok sözümüz var” diyerek projelerini sırayla anlattı.

     Haymana’ya sadece 2014-2015 yılında 6 trilyon 640 milyar liralık (eski para) yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Gökçek, ilçeye 26 bin ton asfalt döktüklerini, yaklaşık 6 bin metrekare de kaldırım yaptıklarını kaydetti.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı ve ilgili birimlerin de Haymana’ya bol miktarda kent mobilyası getirmeye başladığını anlatan Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

     “Haymana İmam Hatip Okulu'nun bahçesinin asfaltını, spor alanlarını yaptık, dolayısıyla Haymana’da İmam Hatip Okulu bir başka oldu.  Allah nasıp ederse Özdemir kardeşimizi AK Partimize aldık, Allah nasip ederse elbirliği ile daha iyi çalışacağız. Her zaman şunu söylemişimdir; ilçe belediyesi ve Büyükşehir yanında da Hükümet bir oldu mu hizmetler çok değişik olur. Bir kere Haymana’nın giriş kısmını hemen seçimden önce güzel bir ağaçlandıracağız. Başkan Özdemir bir ricada bulundu, ‘Mezarlığın yanına bir taziye evi yapıyoruz’ diyerek destek istedi. Ama bu arada bizim bütün köylerimize bir sözümüz var. Allah’ın izniyle her köye bir köy konağı, onun haricinde bir de taziye evi yapmak istiyoruz, -olmayanlara tabi-. Olanları da onaracağız. İçerisine özellikle oturacakları minderler, semaveriniz, çay bardaklarınız bizden olacak. Köylülerin nefes alabilecekleri, rahatlıkla oturabilecekleri yerler olacak.”

 

-“DAMIZLIK KOYUN DAĞITACAĞIZ”

Haymana deyince özellikle küçükbaş koyun akla geldiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Seçimden önce söylemiştik; köylere koyun ve keçi dağıtacağız diye. Bu amaçla damızlık keçi ve koyun ürettiriyoruz. Ziraat Fakültesi ile bu anlamda işbirliğimiz var. Bazı yerlerle anlaşmalar yaptık. Bu sene az miktarda dağıttık, çünkü damızlık bulunmuyor. Allah nasip ederse, önümüzdeki seneden itibaren bunlar çoğalacak ve sizlere dağıtmaya başlayacağız” diye konuştu.

Ayrıca bu sene 3 ton yem bitkisi tohumunu 73 kişiye dağıttıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bu her sene itibariyle artacak ve biz yemlik konusunda da sizlere yardımcı olacağız” diye konuştu.

Başkan Gökçek, daha sonra şunları kaydetti:

“Bazı köylülerin araç gereçte sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Seçimden önce bu makineler bir araya gelmiş olacak. Bizim bir şirketimiz bütün köyleri dolaşacak, slaş paketleme makinası, balya makinası, tohum eleme makinası, taş kırma makinesi,  traktör römorku alıp sizin hizmetinize vereceğiz. İsteyenler sırayla bunları kullanıp hiçbir ücret ödemeyecekler.”

 

-“HAYMANA YOĞURDU MARKA OLACAK”

Haymana yoğurdunu da marka haline getirmek istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Burada özellikle bir şirketimiz vasıtasıyla bir minik yoğurt fabrikası kurup Haymana yoğurdunu Ankara’da rahatlıkla satalım istiyoruz” dedi.

 

-HAYMANA’DA SU TESİSİ

Haymana Seymenler suyunu Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak satın aldıklarını açıklayan Başkan Gökçek, “ASKİ olarak bu tesisin makinalarını yeniledik ve 24 Haymanalıyı da burada istihdam ettik. Ve şu anda saatte, 10 bin tane yarım litrelik, 2 bin tane 10 litrelik, 1200 tane de damacana dolduruyoruz. Seymenler suyunun üstüne ya da altına da Haymana Seymenler yazdırmak için talimat verdim ki Haymanı’nın ismi duyulsun” diye konuştu.  

 

-“HAYMANA’DA TERMAL TURİZM GELİŞECEK”

Haymana’daki termal tesisleri geliştirmenin de en önemli öncelikleri olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, şunları kaydetti:

“Belediye Başkanımızla birlikte buraya yeni müşteriler bulacağız. Tesislerin adedini artıracağız, Haymana’nın gelirini artırıp buradan da göçü kökünden bitireceğim. Daha önce de söyledim, Haymanalı zenginlerin yakasına yapışın buraya gelsinler yatırım yapsınlar, kaplıca kursunlar. Altyapılarını biz Büyükşehir Belediyesi olarak bedava yapacağız. Devlet olarak da her türlü teşvik var zaten. Ve biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak termal turizmin kalitesini artırmak amacıyla bu tesislerde çalışan personele eğitim çalışmalarına da başlıyoruz. Çalışanlar kaliteli hizmet verirse gelen müşteri memnun olur, Haymana’ya gelen daha fazla olur.”

     Başkan Gökçek, Haymana’ya doğalgazın gelmesinin ise EPDK’ya ait bir konu olduğunu kaydederk, “Eğer ilçede yüzde 70’lik bir katılım talebi gelirse buraya doğalgaz yapılabilir. Seçimden sonra bu konuda ilçe sakinlerine bir kampanya başlatarak doğalgazı da Haymana’ya getirelim” dedi.

     Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise Başkan Gökçek’e Haymana’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleri ile yoldaki kamulaştırmaların çoğunun bittiğini açıkladı ve Ankara Haymana yolunun da startının verildiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek daha sonra Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile birlikte Haymana ilçe girişine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bölünmüş yolun açılışını yaptı.

 

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.