1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Peygamber efendimizi anma programı düzenlendi
Peygamber efendimizi anma programı düzenlendi

Peygamber efendimizi anma programı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi “Peygamber Efendimizi (S.A.V) Anma ve Anlama” programı düzenledi.

A+A-

üyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in ev sahipliğinde ATO Congresium’da gerçekleşen programa, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Başkan Melih Gökçek, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile çok sayıda kadın konuk katıldı.

  Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan  Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Bugün dünyevi telaşları bir kenara bırakarak, kalbimizi, ruhumuzu dualarla, zikirlerle arındırmaya geldik. Bugün gül kokulu Peygamberimizi tüm güzellikleriyle anmaya ve anlamaya geldik” dedi.

  Gökçek, “Kardeşlerim bu dünya hepimizin. Dinimizin emrettiği gibi yaşamayı öğrenmeliyiz. Dilimizde şükürler, kalbimizde imanla yaşamak varken, biz koskoca dünyaya, kainata neden sığamadık” sorusunu sordu. Nevin Gökçek, şunları kaydetti:

  “Toprak yetmedi, para yetmedi, makamlar yetmedi, çul-çaput derdine düştük. Ölümlü olduğumuzu unuttuk, unutturdular. En kötü huy olan kibre, hasete, bencilliğe, fesatlığa kapıldık, biz olduğumuzu unuttuk. Peygamber Efendimiz'i (S.A.V.) çok sevdik. Rabbim onu özel yaratmıştı ama sevdiğimiz insanın huyunu örnek alamadık.” 

  Nevin Gökçek, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, “Topluma insan yetiştiriyoruz, hamura şekli biz veriyoruz. Biz annelerin bu görevi en güzel şekilde yerine getirmemiz lazım” diye sözlerini tamamladı.

 

-“BİRBİRİMİZE SIKI SIKI SARILALIM"

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de “Biz hem bu dünya, hem de ahiret için çalışıyoruz. Biliyoruz ki burada sunulan makam ve mevkiler hepsi geçici” diyerek başladığı konuşmasında, “Ardımızda sadece yaptığımız iyilikler ve aldığımız dualar kalacak. Bu yüzden her hizmetimizle fakir fukaranın zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmak zorundayız” dedi.

         “Kültürümüzü, dinimizi en iyi şekilde anlatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak da bizim gibi mevkilerde bulunan insanların görevidir”diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Kuzey Ankara’ya Cumhuriyet tarihinin, -Osmanlı’nın demiyorum - en güzel camisini ve kültür merkezini yapıyoruz. Kuzey Ankara’da bulunan Kuzey Yıldızı Külliyesi ve Kültür Merkezi’nin inşaatı hızla devam ediyor, inşallah bu sene sonu itibariyle bitecek” şeklinde konuştu.

 

-KUR'AN MUCİZELERİ VE TARİH MÜZELERİ

         Başkan Gökçek ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak yapacakları İnanç Müzesi Projesi ile ilgili de bilgi vererek, şunları söyledi:

         “Burada Kur’an Mucizeleri Müzesi de yer alacak. 21. Asrın başında ancak idrak edilebilen Kur’an mucizelerinin Üniversal Stüdyoları  teknolojileri kullanılarak yapılan bilimsel açıklamalar, ayrı ayrı belli yerlerde burada yer alacak.”  

         Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak Tarih Müzesi ve Kutsal Emanetler  Projesi’ni de anlattı. Başkan Gökçek, daha sonra “Birbirimize sıkı sıkı sarılalım. İman gücümüzle kimselere fırsat vermeyelim, kimseyi küçük görmeden saygılı olarak yaşayalım” diye konuştu.

Başkan Gökçek Tarih Müzesi ve Kutsal Emanetler Projesi’nden de bilgi vererek, Tarih Müzesi’nde İslam tarihinde bilim adamlarının icatlarının anlatılacağını, sayıları 150’ye ulaşan Kutsal Emanetlerin, Kabe kapıları, Peygamber Efendimizin çoğu, Osmanlı zamanında yapılmış kabir örtülerinin hazır olduğunu belirterek ,10 kadarının ATO Congresium’da sergilendiğini kaydetti.

 

-SEMİHA YILDIRIM: “BAŞKAN GÖKÇEK VE EŞİNE TEŞEKKÜRLER”

         Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da konuşmasında, Peygamber Efendimizin lakabının “El-Emin” olduğunu hatırlatarak, “Çünkü O, içinde yaşadığı toplumda güvenilirliğiyle biliniyordu. Biz de millet olarak bugün mazlumların, ihtiyaç sahiplerinin sığındığı güvenilir limanlardan biri olma gayretindeyiz” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak için toplandık” diyen Yıldırım, “Alemlerin efendisinin selamlandığı bu projeye ev sahipliği yapan Sayın Başkanımıza ve Sayın Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, sohbetler, ilahi dinletisi, şiir, kapanış duası, Sakal-ı Şerif ziyareti ve kutsal Emanetler Sergisi’nin gezilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 1666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.