1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Portekiz Çetesi gidiyor
Portekiz Çetesi gidiyor

Portekiz Çetesi gidiyor

Beşiktaş sezon sonunda kadrosundaki tüm Portekizliler ile yollarını ayırma niyetinde...

A+A-

Havutçu'nun teklif geldiğini doğruladığı Fernandes için 17 milyon Euro isteniyor. Quaresma, Almeida, Simao ve Alves de listede. Bu beş isim de satılırsa yönetim yaklaşık 14 milyon Euro'luk ödemeden kurtulacak.

YENİ YÖNETİM PORTEKİZLİ OYUNCULARI SATIŞ LİSTESİNE KOYDU

Beşiktaş'ta 'Portekiz akımı'nın tüm izleri bu sezon sonu büyük olasılıkla silinecek... Göreve gelirken kemerlerin sıkılacağını açıklayan ve yüksek maliyetli oyuncuların çokluğundan dem vuran Fikret Orman başkanlığındaki yeni yönetim, katkıları tartışılan tüm Portekizli oyuncuları satış listesine koydu.

Yönetimin oyuncuların satışından büyük gelir beklediği isim de bu sezon takımın en iyi oyuncusu olarak öne çıkan Fernandes... 38 maçta 7 gol atıp, 15 de asist yapan Fernandes, Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekti. Geçen sezon 6 aylığına 985 bin 845 Euro'ya kiralanan, kendisine de 100 bin Euro verilen Fernandes'in bonservisi sezon başında Valencia'dan 2 milyon Euro'ya alınmıştı. 26 yaşındaki oyuncuya teklifler olduğunu önceki gün Havutçu da doğrularken, yönetimin 2 yıl daha kontratı olan oyuncu için belirlediği bonservis bedeli 17 milyon Euro...

Portekizliler içinde en çok tartışılan isim olan Q7 beklentilerin çok altında kalan Simao ve bu sezon 10 golle takımın ligdeki en golcü oyuncusu olmasına karşın eleştirilen Almeida da yine satış listesinde. Ancak Werder Bremen'den fon aracığılıyla alınan Almeida'nın satılması durumunda anlaşma gereği gelirin %55'i siyah-beyazlı kulübe kalacak.

Öte yandan yönetim sezon başında %50'si 3.1 milyon Euro'ya A.Madrid'den alınan Alves'le de yollarını ayırmak istiyor. Tüm oyuncular satılırsa siyah-beyazlılar 13 milyon 950 bin Euro'luk ödemeden kurtulacak. Kiralık olarak gelen Bebe'nin yanı sıra Brezilyalılar Edu ve Sidnei için de bir transfer girişiminde bulunulmayacak.

"AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Beşiktaş'ın sihirbazı Quaresma dün sabah BeyazTV'de yayınlanan 'Ece'yle Tatılı Şeker' programına katılırken siyah-beyazlı kulüpten kesinlikle ayrılmayı düşünmediğini açıkladı ve şöyle devam etti: "Bu camia ve bu taraftara daha çok vereceklerim var. Ben bu kulübü gerçekten çok seviyor ve saygı duyuyorum. Bu renkler için sonuna kadar savaşmak istiyorum."

VATAN

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.