1. HABERLER

  2. Sağolasın Başkanım
Sağolasın Başkanım

Sağolasın Başkanım

Kurban Bayramının ön önemli noktalarından biri olan Kurban Satış ve Kesim yeri de Başkan Odabaşı tarafından bir kez daha incelendi.

A+A-

Gölbaşı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramının ön önemli noktalarından biri olan Kurban Satış ve Kesim yeri de Başkan Odabaşı tarafından bir kez daha incelendi. Başkan Odabaşı, basın ile birlikte Haymana Yolu Yavrucuk Mahallesi girişinde 65 dönüm arazi üzerinde kurulan Hayvan Satış ve Kesim alanını gezerek bilgi verdi.

Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda denetim de yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na alanda bulunan esnaflardan da teşekkür yağdı. Gölbaşı Belediyesi’nin çalışmalarından memnun kaldıklarını ifade eden satıcılar, satışların az olduğundan dert yandılar.

Kars, Ardahan,  Erzurum, Bayburt, Kırşehir, Konya, Amasya gibi Türkiye’nin bir çok bölgesinden Gölbaşı’nda ki hayvanlarını satmak için Kurban alanına gelen satıcılar, verilen hizmetten memnun olduklarını ifade ettiler.  

PAZARDA YOK YOK…

Kurbanlık satan esnafı ziyaret ederek sohbet eden Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da burada yaptığı açıklamada Kurban satış alanında belediye olarak her türlü hizmeti verdiklerini ve alanı en uygun hale getirdiklerini belirterek, “Yaklaşık 65 dönüm arazi üzerinde oluşturduğumuz Hayvan Satış ve Kesim Yeri satan ve alan insanlarımız içinde tüm hizmetler düşünülmüştür. 102 tane kurban çadırı kuruldu, 20 çeşme, 8 seyyar sıcak su duş kabini,  Su tankerleri, 10 seyyar tuvalet, 70 kurban askılığı, Aynı anda 10 kurban kesim alanı,  10 et parçalama kütüğü,  Mescit, Oturma Salonu, Büfe, Aydınlatma, Ses Yayın Cihazı, Ücretsiz 2 tonluk tartı, Su tankerleri, Ambulans ve doktor hizmeti, 3 bin araçlık otopark. Ücretsiz servis, yükleme ve indirme rampası gibi birçok hizmetler yapıldı. Asfaltlama ve Stabilize çalışmaları yaptık çamur olmasın diye,  bayramın ilk günü yine burada bulunan esnaflarımıza ücretsiz çorba ve çay dağıtımı yapılacak. “dedi.

KALICI OLSUN İSTİYORUZ

Hayvan Satış ve Kesim alanının hazine arazisi üzerine kurulduğunu belirten Yakup Odabaşı, bu arazi belediyemize tahsis edildiği taktirde burasının kalıcı olarak Hayvan Satış ve Kesim alanı olarak tahsis edileceğini belirterek, “2012 yılında İlçemizde hafta da 1 gün kurulmak üzere hayvan satış pazarı ve kapalı kurban kesim alanı yapımı planlamaktayız.  Her alanda olduğu gibi, kurbanlık alanında da değişimi ve hizmeti halkımıza sunduk. Hem satış yapan hem de alışverişe gelen hemşerilerimizin rahat etmeleri için elimizden gelen tüm hizmetleri sunduk. Esnaflarımız satışın az olduğunu söylüyorlar ancak önümüzdeki hafta yoğunluk olacağını düşünüyorum. Şimdiden tüm Ankaralı hemşerilerimizin bayramını kutlarım.”dedi.

Kurban kesecek vatandaşlara da seslenen Başkan Yakup Odabaşı, “Kurban kesip de kime pay edeceğiz diye düşünen vatandaşlarımız olursa, Belediyemizin Paylaşım Noktası hizmet verecek. Paylaşım Noktası’na bırakacak hayırlar ihtiyaç sahiplerine verilecektir. Zaten, isimleri belli olan ihtiyaç sahiplerine onların rızası ile verme imkânımız var. Hayırsever insanlarımız kime vereceğiz noktasında sıkıntı çekmeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır.” dedi.

SAĞOLASIN BAŞKANIM

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Kurban satış alanında esnafları ziyareti sırasında yapılan hizmetlerden memnun kalan esnafların gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı. Bazı esnafların sürekli ‘Sağolasın Başkanım’ şeklinde memnuniyetlerini dile getirmesi, Festival’de Belediyenin çalışmalarını anlatmak için hazırlanan tanıtım videosunu anımsattı. Videoda yapılan hizmetlere teşekkür eden vatandaşlar “Sağolasın başkanım” diyerek sözlerini tamamlıyorlardı. Kurban satış alanında ki gezi sırasında da esnafların ‘Sağolasın Başkanım’ şeklinde teşekkürlerini dile getirmeleri, hem başkan Odabaşı hem de beraberindeki heyeti oldukça memnun ettiği de gözlerden kaçmadı.  

 

Bu haber toplam 1708 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.