1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Sanki Hacı Bayram
Sanki Hacı Bayram

Sanki Hacı Bayram

Atatürk Kültür Merkezi (eski Hipodrom) Alanı'nda düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde, ziyaretçilerin ibadet ihtiyaçları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Ulus'taki Hacıbayram Camisi'nin ½ ölçekte bir

A+A-

Atatürk Kültür Merkezi (eski Hipodrom) Alanı'nda düzenlenen “Büyük Ankara Festivali”nde, ziyaretçilerin ibadet ihtiyaçları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Ulus'taki Hacıbayram Camisi'nin ½ ölçekte birebir küçültülmüş dev bir minyatür örneği olan mescit, dolup taşıyor.

GÜNDE 50 BİN ZİYARETÇİ
Festivalin ilgi odağı haline gelen Hacıbayram Camii minyatürü, ziyaretçi akınına uğrarken, Fen İşleri Daire Başkanlığı çadırı, günlük yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.



SANKİ HACI BAYRAM
Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta restore ettirilerek tarihi kimliğinin yeniden kazandırıldığı Hacıbayram Camisi'nin manevi ikliminin festival alanında yaşatılmaya çalışıldığı mescitte, Ankaralılar vakit namazlarını kılma imkanı buluyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tanıtım standında yer alan Hacıbayram Camisi'nde Ankaralılar'a şerbet ve ayran ikram ediliyor.



FESTİVALE ÖZEL MUHTEŞEM SİLÜET
Ankaralılar, Fen İşleri Daire Başkanlığı çadırında bulunan Büyükşehir Belediyesi'nin yeni projelerinin animasyon gösterilerini dev ekranda ve sinevizyonda izleme fırsatı bulurken, dev Ankara silüeti vatandaşların hatıra fotoğrafı çektirmek için tercih ettiği yer olarak göze çarpıyor. Büyük Ankara Festivali için özel olarak hazırlanan ve Ankara'nın simgelerinin bulunduğu silüeti gördüklerinde gözlerine inanamıyorlar.

KÜÇÜKLER KADAR, BÜYÜKLER DE İLGİ GÖSTERİYOR
Fen İşleri Daire Başkanlığı çadırında bulunan minyatür iş makineleri parkı, çocukların olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekiyor. Başkentliler uzaktan kumandalı mini iş makinelerinin etkileyici gösterisini ilgiyle izliyor.

HAREKETLİ MAKETLER İLGİ ODAĞI OLDU
Ankara'da yapımı devam eden Atatürk Orman Çiftliği Bulvarı, Kuzey Kent Merkez Camii maketi, Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Osmanlı Aile Yaşam Merkezi'nin hareketli maketlerini gören Başkentliler ise Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın yapımı devam eden projelerini bitmiş haliyle görme imkanı buluyorlar.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın çadırında çocuklar da unutulmadı. Çadırda, çocuklar için sema gösteriler, gölge oyunları, Hacivat-Karagöz oyunu ve orta oyunu sergileniyor.

Bu haber toplam 2588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.