1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Sarıkamış şehitlerine vefa
Sarıkamış şehitlerine vefa

Sarıkamış şehitlerine vefa

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde aynı gün ve saatte Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi. Programın Ankara Ayağı Gölbaşı Eymir Gölü ile Gölbaşı arasında yapıldı.

A+A-

Sarıkamış şehitlerini anma programları kapsamında başkent Ankara`da düzenlenecek program için binlerce genç, Eymir Gölü`nde toplandı. Program kapsamında yaklaşık  bin kişi, başlangıç noktası olan Eymir Gölü`nde bir araya geldi. Katılımcılar, 9 kilometre uzunluğundaki yürüyüş boyunca `Şehitler ölmez vatan bölünmez` diye bağırdı. Gençler, Eymir Gölü`nden başlattığı yürüyüş, Polis Akademisi yolu güzergahı üzerinden Gölbaşı Şelalesi`nde sona erdi. 9 kilometrelik yürüyüş güzergahında soğuk ve karlı havaya aldırış etmeden ellerinde bayraklarla yürüyen gençler, Sarıkamış şehitlerini andı.

 

Düzenlenen etkinliğe Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Murat Kuyucu, Gölbaşı Emniyet Müdürü Murat Bugatekin, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile yaklaşık  bin kişi katıldı. Program sonunda Gölbaşı Belediyesi tarafından bulgur pilavı, ayran ikramı yapıldı. Sarıkamış şehitleri için dualar okundu.

 

Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, ‘Bugün Sarıkamış şehitlerinin anma yürüyüşü için Gölbaşı’nda Eymir Gölü'nün kenarında bütün gençlik merkezlerinden sayın spor il müdürümüz belediye başkanımız daire müdürlerimiz ve çok sayıda vatandaş ve geçlerimizle beraber  bir yürüyüş başlattık . Parkurumuz 8-9 km uzunluğunda ve burda esas olan Eymir Gölü'nün kenarındayız ama kalbimiz Sarıkamış'ta şehit olan o askerlerimizin ruhuyla atıyor. O insanların o gün korkusuzca kurşuna soğuğa ve düşman üzerine yürüyüşünün cesaretinin bize bırakmış olduğu güven ortamındaki  topraklarda yaşamanın bedeli adına biz bu yürüyüşü yapmaktayız. Bir vefa borcumuzu ödüyoruz. Bugün ve yarınlara da bu vefa borcumuzu taşımak istiyoruz. Esas olan bu bilinci her zaman her yerde her noktada  yüreğimizde kalbimizde yaşatmak ve onu geleceğe taşımak.` diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise ‘Öncelikle bütün şehitlerimize Cenab-ı Mevladan rahmet diliyorum. Sarıkamış şehitlerimizi anmak için Spor Bakanlığımız il spor müdürümüz ve ilçe gençlik spor müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu s

Sarıkamış şehitlerimizi anma programı geçen sene olduğu gibi bu senede Gölbaşı'mızda Eymir Gölü'müzde gerçekleştiriyoruz. Tabi o günkü şartlarda coğrafyamızın değişik yerlerinden gelen o cesur yürekli vatan, millet uğruna savaşmak için gelen dedelerimizin ruhunu yaşatmak için bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Onların  torunları olduğumuzu dünyaya bildirmek için buradayız.  Bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimize o şuuru vermek için buradayız. İnşallah onlarda atalarımızın izinden gitmeye devam edecekler. Bakanlığımıza da böyle güzel bir etkinliği Gölbaşı'mızda yaptıkları için ayrıca teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.