1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Şehir Parkı'na Serkan Kaya'lı açılış
Şehir Parkı'na Serkan Kaya'lı açılış

Şehir Parkı'na Serkan Kaya'lı açılış

117 bin metrekarelik alanda yapılan ‘Şehir Parkı’nın’ resmi açılış tarihi belli oldu.

A+A-

117 bin metrekarelik alanda yapılan ‘Şehir Parkı’nın’ resmi açılış tarihi belli oldu.

Gölbaşı Belediyesi sosyal medyada yayınladığı tanıtım filmiyle Şehir Parkı’nın 30 Ağustos’ta açılacağını bildirdi. Açılışta ünü sanatçı Serkan Kaya’nın da sahne alacağı öğrenildi.

BAŞKENT’İN EN BÜYÜK DÖNME DOLABI

Gölbaşı’nda inşa edilen Ankara’nın en yüksek dönme dolaplarından biri olan ‘Şehir Parkı Dönme Dolabı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması bekleniyor. 44 metre yüksekliğindeki dönme dolap, yavaş tur hızı ile kullanıcılara manzara imkanı ve fotoğraf çekme fırsatı sunacak. Her bir kabini 6 kişilik kapasiteye sahip dönme dolap, konforlu kabin yapısıyla da Eymir ve Mogan Gölleri’nin manzarasının tadını çıkarmak isteyenlere rahat bir kullanım imkânı sunacak.

TELEFERİK-ZİP LİNE

Şehir Parkı’nda yapılan 300 metrekarelik ‘Yaşlılar Evi’nde kütüphane ve okuma salonu gibi sosyal alanlar bulunuyor. Şehir Parkı’nda toplamda biri büyük olmak üzere su ve ışık gösterisi yapan 5 göletin yanı sıra 260 metre mesafeli Teleferik-Zip Line sistemi, macera parkı, köprülü ada, minikler için kamp ve oyun alanları eğlence ve aktivite alanları Ankaralıları eğlenmesine fırsat sunuyor. Parkta ayrıca gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere 2 adet açık basketbol sahası, iki adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanları, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği alanlar bulunuyor. Dumansız piknik alanları, 250 kişilik Amfi Gösteri Merkezi bulunan park, içerisindeki kapalı otoparkın üzerinde kurulan bin 536 güneş paneli sayesinde, kendi enerjisini üretecek. Şehir Parkı bu özelliğiyle ile Türkiye’de ilk defa belediye tarafından yaptırılan, tasarlanan ve organize edilen otopark çatı üstü Güneş Enerjisi sistemi olma özelliği taşıyor. 

 

 

Bu haber toplam 5653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.