1. HABERLER

  2. ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA ORMAN
ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA ORMAN

ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA ORMAN

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmenler anısına Gölbaşı Belediyesi tarafından hatıra ormanı oluşturuldu

A+A-

Gölbaşı Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir adım attı. Her fırsatta doğaya önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bu defa Şehit Öğretmenleri de unutmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Şehit Öğretmenler anısına Gölbaşı Belediyesi tarafından hatıra ormanı oluşturuldu.

fotogalari.20111124180922.jpg

Gölbaşı Şafak Mahallesi’nde Mogan Gölü’ne hakim bölgede 107 dönüm arazi toprağı yeşille buluşacak.

Daha yeşil bir Gölbaşı için mücadele veren Gölbaşı Belediyesi birçok katılımcı ile birlikte 107 dönümlük arazide Şehit Öğretmenler için ayrılan alana fidan dikti.

Ağaç dikim töreninde konuşma yapan Başkan Odabaşı, Belediye olarak yeşile önem verdiklerinin altını çizerek, “Bu anlamlı günde bizde Belediye olarak Şehit Öğretmenlerimizi unutmadık. Özellikle bizi derinden yaralayan Van Depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz adına bu alanda onlar anısına bir orman oluşturmak istedik. Ağaç dikimlerinin ardından en kısa sürede buradaki ağaçlara Şehit Öğretmenlerimizin adını vermeyi düşünüyoruz. ” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin yapmış olduğu konuşma da, tüm Şehit Öğretmenleri rahmetle andığını ifade ederek, “ Bu alan yeşille mavinin buluştuğu bir alan oldu. Şehit Öğretmenlerimizin isimleri bu ormanda dikilen ağaçlarda yaşayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan davetliler, ellerine aldıkları kürekle fidanları dikerek toprakla buluşturdu.

Ağaç Dikim töreni fidanlarının dikiminin ardından son buldu.

 

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.