1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Selim Akceylan, yeni TOKİ için tarih verdi
Selim Akceylan, yeni TOKİ için tarih verdi

Selim Akceylan, yeni TOKİ için tarih verdi

Selim Akceylan, yeni TOKİ için tarih verdi

A+A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde çalışmalar hızlandı.TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

81 ili ve tüm ilçeleri kapsayacak projenin başvuruları 14 Ekim 2022 tarihinde başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TV100 kanalında, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde merak edilenleri ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kurum, 25 Ekim`de temeli atılacak 5 bin konutun adresini de verdi. Bakan Kurum’un verdiği bilgilere göre Gölbaşı Gerder’deki TOKİ projesinin de temeli 25 Ekim’de atılacak.

Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan da sosyal medyadan yeni TOKİ'nin 25 Ekim'de temelinin atılacağını ifade ederek " Gölbaşı Gerder ;(Yurtbey)TOKİ projemiz 25 Ekim'de temeli atılıyor. Çok güzel değil mi?" ifadelerini kullandı.

 

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.