1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Sevgi çiçeği tohumları toprakla buluştu
Sevgi çiçeği tohumları toprakla buluştu

Sevgi çiçeği tohumları toprakla buluştu

Sevgi çiçeği tohumları toprakla buluştu

A+A-

Dünya endemik bitki listesinde var olan ve Gölbaşı Belediyesi tarafından özel alanda koruma altına alınan Sevgi Çiçeği tohumları toprakla buluştu.

Sevgi Çiçeği üretim ve sergi alanında gerçekleşen Sevgi Çiçeği ekim törenine, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Baldudak Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Gölbaşı Kaymakamı Bilgihan, ekim töreninde yaptığı konuşmada, Gölbaşı Belediyesi’ne yaptığı bu güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti:

“Bütün canlılarla birlikte yaşadığımızın bilincinde hareket etmemiz gerekiyor. Endemik türleri de koruma noktasında o bilinçle hareket etmemiz lazım. Farkındalık her geçen gün biraz daha artıyor. Bu da son derece sevindirici. Attığımız tohumlar toprakla buluştuğunda Sevgi Çiçeklerini mayıs ve haziran aylarında görme imkanı bulacağız.”

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Tekinsoy ise görevlerinin ülkedeki tabiat varlıklarını korumak olduğunu aktararak, “Ülkemiz bu açıdan çok zengin. Anadolu coğrafyası hem Ortadoğu hem de Avrupa’daki endemik bitkilerin toplamından daha fazla bitkiye sahip. Bizim öncelikli görevimiz bunları korumak” diye konuştu.

Başkan Duruay da Gölbaşı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sevgi Çiçeği yetiştirme alanlarının bulunduğu belirterek, şöyle konuştu:

“Sevgi Çiçeği’nin tohumunu ilk defa kendi bölgesi haricinde bir alanda ekerek denedik  ve geçen sene de verim aldık. Bunu kendimize görev olarak adlettik. Dünyanın hiçbir tarafında yetişmeyen sadece Gölbaşı’nda yetişen Sevgi Çiçeği’ni ilerleyen zamanda parklarımızda da inşallah göreceğiz.  Artık Sevgi Çiçeği tohumumuz da var. Bundan sonra Sevgi Çiçeği’ni Türkiye’de ve dünyada tanıtacağız. İnsanlarımızın mayıs ve haziran aylarında Gölbaşı’na gelerek Sevgi Çiçeği’ni görmelerini istiyoruz.”







   

Bu haber toplam 1731 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.