1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. 'Sıfır Atık’ projesine tam destek
'Sıfır Atık’ projesine tam destek

'Sıfır Atık’ projesine tam destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesine kurulan Kompost Makinesi Tanıtım ve Organik Tohum Ekim Töreni yapıldı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Emine Erdoğan, himayesinde gerçekleştirilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Sıfır Atık Projesi"  kapsamında Gölbaşı Belediyesi’nde faliyete geçen  Kompost Makinesinin tanıtımı yapıldı. Kompost Makinesi’nde üretilen gübreler ile öğrenciler tarafından sebze tohumu ekildi.

 

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bahçesine kurulan Kompost Makinesi Tanıtım programına Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar  Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Belediye Birim Müdürleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri katıldı.

 

Programda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek; ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi  Sayın Emine Erdoğan’nın himayesinde gerçekleşen  Sıfır Atık Projesini bugün burada gerçekleştirdik.Projenin temel amacı, kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun olabildiğince engellenmesi ya da minimuma düşürülmesi, israfın önüne geçilmesi, oluşan atıkların kaynaklarınında ayrı toplanması ve bu atıkların geri dönüşüşüm ile enerji kaynağı haline getirilmesi ve dolayısıyla çevreye zarar verecek bir durumun engellenmesidir. Bu amaç doğrultusunda, kurulan Kompost  Makinesi için belediyemiz binasından çıkan çay posası, ilçemiz merkezinde kurulan pazar yerlerinden çıkan sebze atıkları ve parklarımızda biçilen çimler toplanarak kompost üretilmektedir. Üretilen kompost Belediyemiz serasında ve parklarımızda kullanılmaktadır’ ifadelerinde bulundu.

 

Minik Eller Toprakla Buluştu

 

Ayrıca düzenlenen Kompost Makinesi Tanıtım programının ardından.  Kompost Makinesi’nde üretilen organik gübrelere öğrenciler sebze fidası tohumu ektiler.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Gölbaşı Belediyesi  işbirliğinde gelecek nesillere organik sebze tohumu aktarmak için, ‘GELECEK MİNİK ELLER İLE YEŞERİYOR’ sloganıyla ilkokul öğrencileriyle, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serasında organik sebze tohumları toprakla buluşturuldu. Bu etkinlikte öğrencilere organik sebzenin önemi ve bu fidelerin nasıl yetiştirildiği hakkında bilgiler verildi.  Orman Bakanlı’ğından alınan 100.000 adet organik sebze tohumu sera da üretilip fide haline getirildikten sonra, halkımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Böylelikle halkımızın sağlıklı organik sebze tüketmesi ve organik sebze tohumunun sürdürülebilirliğini sağlamış olacak.

sifir-atik-(4).jpgsifir-atik-(1).jpgsifir-atik-(9).jpg

Bu haber toplam 2643 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.