1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TABAKHANE CAMİSİ'NİN RESTORASYONU TAMAMLANDI
TABAKHANE CAMİSİ'NİN RESTORASYONU TAMAMLANDI

TABAKHANE CAMİSİ'NİN RESTORASYONU TAMAMLANDI

TABAKHANE CAMİSİ'NİN RESTORASYONU TAMAMLANDI

A+A-

Ulus’ta bir yıl önce çıkan yangında ahşap tavan süslemelerinin bulunduğu iç kısımları tamamen yanan tarihi Tabakhane Camisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi.

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 600 yıllık tarihi Tabakhane Camisi’nin restorasyonu tamamlandı.

 

-ÖZGÜN YAPISINA TEKRAR KAVUŞTU

6 ay gibi kısa bir sürede restore edilen tarihi camide yok olan ahşap desenler tekrar ortaya çıkarken, caminin çevre düzenlemesi de yine Kent Estetiği Dairesi tarafından yapıldı. Restorasyon kapsamında tarihi caminin çatısı yenilendi, iç bölümlerdeki yanan ahşap kısımlar sökülerek sıva raspaları yapıldı. Saçak kaplamaları tekrar yapılan caminin avize, mihrap, minber ve kürsüsü de restorasyon projesine uygun olarak eski özgün haline getirildi. Dış cephesi beyaza boyanan tarihi caminin çevre kaldırımları da yine Kent Estetiği Dairesi tarafından yenilendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus Tarihi Kent Merkezi’nden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, özgün yapısına kavuşturulan tarihi caminin kısa bir süre sonra ibadete açılacağını bildirdi.

 

-ASLANHANE’YE BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ

Büyükşehir Belediyesi Ankara’nın Samanpazarı semtinde bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi Arslanhane Camisi’nin de halılarını yeniledi. Bir süre önce tarihi caminin çevre düzenlemesini yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, ahşap yapısı ile tanınan tarihi caminin halılarının da yenilenmesini sağladı.

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.