1. HABERLER

  2. Tiryaki haddini aştı
Tiryaki haddini aştı

Tiryaki haddini aştı

Ak Parti’nin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki deyim yerindeyse haddini fena aştı.

A+A-

Ak Parti’nin Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki deyim yerindeyse haddini fena aştı. Hükümete ve hükümetin önemli bakanlıklarına sert eleştirilen getiren Tiryaki, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığına da yeşil ışık yaktı.

HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ

Milliyet Ankara'ya konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki hükümetin atadığı valilerin deneyimsiz olduğunu kaydederek “Eşini dostunu bu yerlere getirmeyeceksin” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın valileri atama yöntemini beğenmediğini anlatmaya çalışan Tiryaki, seçimlerin ardından yapılan en büyük hatanın insanların doğru yere getirilmemesi olduğunu söyledi. Hükümetin Türkiye’de bazı valiler ve belediye başkanlığı seçiminde doğru karar vermediğini de savunan Tiryaki şunları kaydetti:

EŞİNİ DOSTUNU GETİRMEYECEKSİN

“Türkiye’nin geri kalmasının tek sebebi insanların hak ettiği yerlerde olmamasıdır. Bunu gittiğimiz yerlerde yada valilere baktığımızda zaman zaman gözlemliyoruz. İnsan olması gereken yerlerde olmayınca problem başlar. İnsanları olması gereken yerlere koymalıyız. Geçtiğimiz günlerde bazı valilerle yemek yedik. Gözlemlediğimizde bir çoğu yerini hak etmiyordu. Türkiye’nin bir çok eksiği var. Belediye başkanı seçeceksen belediye başkanı seçeceksin. Eşini dostunu getirmeyeceksin. Bu işi yapabilecek kentin yüz yılına vizyon katabilecek bir adam seçmelisin. Siz bunu seçemiyorsanız yapacak bir şey kalmıyor.”

ADAY ADAYLIĞINA YEŞİL IŞIK

Geçtiğimiz dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak için çaba harcayan ancak umduğunu bulamayan Veysel Tiryaki, 2014’te yapılacak olan seçimlerinde Büyükşehir  Belediye Başkanlığı hayalini gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyesi’ni  eleştirme yöntemini seçti.  Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığının sinyalini veren Tiryaki “ “Bu işler hesap kitapla olmaz. Ama bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirirlerse, hizmet ederiz” dedi.

ALLAH YERİNE "TANRI" DEDİ

Ak Partili Altındağ Belediye başkanı Veysel Tiryaki Milliyet Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili sorusuna “İnsanlar plan yapar, Tanrı güler. Neyin ne olacağı belli olmaz. Ama bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirirlerse hizmet ederiz. Çok hırslı olmamak gerek. Bugün siyaset sadece vatana hizmettir.” yanıtı verdi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DA TİRYAKİ'DEN NASİBİNİ ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı’na da sert eleştiriler yönelten Tiryaki  “Ankara’nın bir çok eksiği var. Örneğin Ankara’daki okulların durumu iyi değil. Avrupa’daki okullarla arada çok fark var. Bir bakın: Şu an Ankara’da sınıflar 60 kişilik. Yok böyle bir şey. Ben burada yurtdışındaki gibi temiz bir okul göremedim. Yurt dışında okullara yüzme havuzu yapıyorlar. Kızlarımız bu okuldan ata binmeyi ve yüzmeyi öğreniyorlar. Bizde çocuklar spor ve müzikle ilgilense suç. Halbuki eğitim çok önemli. Burası başkent. Bakın biz Altındağ’da 20 tane okul yaptırdık. Biz buraya geldiğimizde anaokulu bilinmiyordu. Eğitim bilincini yerleştirdik. Bu Ankara’nın her yerinde böyle olmalı.” Şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber toplam 6447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.