1. HABERLER

  2. Turizm Haftası etkinliği Gölbaşı’nda gerçekleşti.
Turizm Haftası etkinliği Gölbaşı’nda gerçekleşti.

Turizm Haftası etkinliği Gölbaşı’nda gerçekleşti.

Turizm Haftası etkinliği Gölbaşı’nda gerçekleşti.

A+A-

15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası Gölbaşı’nda Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan programla kutlandı. Turizm Haftası programında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanıtım yapılarak başlandı.

Dünya’nın en ilgi çekici ülkesi Türkiye…

Günün anlamına binaen konuşma gerçekleştiren okul müdürü Yusuf Şahinkuş Türkiye’nin özel konumlarından dolayı dünyanın en ilgi çekici ülkesi olduğunu ifade ederek; “Üzerinde yaşadığımız topraklar tarih boyunca insanlığın büyük serüvenine, savaşlara, göçlere, nice uygarlık ve imparatorluklara ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizin her yanına serpilmiş antik kalıntılar, şehirler, anıtlar, saraylar, kervansaraylar, bütün dinlerin en görkemli kutsal mekânları olan mabetler ev sahipliğimizin zengin mirasını oluşturmaktadır” diyerek son yıllarda Türkiye’nin bu zenginliğini koruduğunu belirtti. “Turizm, insan sermayesinin yoğun olduğu bir sektördür. Otomasyona diğer sektörlerden çok daha az imkân sağlaması bu sektörde insan gücüne olan ihtiyacı daha da arttırmaktır” dedi.

Mesleğe ilk adımı attılar…  

Yusuf Şahinkuş’un konuşmasının ardından mesleğe ilk adım atan öğrencilerin töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Şahin Aslan mesleğe ilk adım atan öğrencilere başarılar dileyerek temsili olarak bir öğrenciye kepini giydirdi ve yaka kartını taktı.

Mezun olmanın haklı gururu…

Akçabaat Halk Oyunları Derneği’nin seğmenler gösterisinin ardından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında mezun olan ve Turizm sektörüne adım atan 40 öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi. Öğrencilere diplomalarını Öğretmenleri Fatma Hürriyet Aydın ve Hülya Kumcu takdim ederken öğrenciler mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak çıkardı. Okulu birincilikle bitiren Üveys Arslan da mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.

Dereceye girenlere ödülleri verildi

Diploma törenin ardından Gölbaşı İlçe Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen “Turizm” konulu afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ortaokul ve liseler arası afiş yarışmasında Ortaokul kategorisinde Cemil Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Merve Yalçın Kaya birinci, Latife Sanem Sarısoy ikinci, İmam hatip Ortaokulu öğrencisi Mehmet Salih yıldız üçüncü oldu.

Lise kategorisinde Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi öğrencisi Vedat Karahancı birinci, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Reyhan Türk ikinci, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Buse Karaca da üçüncü oldu.

Öğrencilere ödüllerini Gölbaşı Cumhuriyet Başsavıcısı Ali Çalık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı takdim etti.

Ödül töreninin ardından program öğrencilerin hazırlamış oldukları müzik dinletisinin ardından verilen kokteyle son buldu. 

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.