1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye bu ilanı konuşuyor
Türkiye bu ilanı konuşuyor

Türkiye bu ilanı konuşuyor

Bugün bazı gazetelerdeki yarım sayfa ilan, futbol gündemine bomba gibi düştü.

A+A-

'Fair-Play Platformu' adındaki kuruluşun ilginç ilanında şöyle denildi;

"Sayın Michel Platini, Sayın UEFA yetkilileri;

Türk futbolu kirlenmiştir. UEFA, şikeye karışan takımıŞampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men etmiştir. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, son 8 aydır, şikeye karşı disiplin yaptırımları uygulamasını engellemiştir.

Ahlâksızlık futbola ve onun paydaşlarına zarar vermiştir. Şikeye tolerans gösterilen bir ortamın yaratıldığına şahitlik ediyoruz.

UEFA değerlerini hatırlayın. Acilen müdahale edin ve disiplin tedbirlerini uygulayın!

Türk futbolunu siz kurtarın!

Lütfen!"

TÜRKİYE FAIR-PLAY PLATFORMU

İlanı veren Türkiye Fair Play platformu kimlerden oluşur?

İlanlarının ücretini kim ödedi?

Fenerbahçeliler de Platini'yi faks yağmuruna tutuyor, onlar Türk futbolunu siz kurtarın diyor. Bu bölünmüşlük neye zarar veriyor? Şahıslara mı, Türk futboluna mı ?

Bu soruların cevabı araştırılırken, ilanın gazetelere Ankara'da verildiği öğrenildi. Arkasında ise 15 Mart Perşembe akşamı İstanbul'da toplanan Trabzon Arama Konferansı'nın temsilcilerinin olduğu belirlendi. Eski Yönetici Muammer Saka'nın, bu konuda sözcülük yaptığı ve İstanbul'daki toplantıyı organize ettiği belirtildi.

O gün Trabzon Arama Konferansı'nın gündemi ve alınan kararlar özetle şöyleydi:
"Trabzonspor camiasının ileri gelenleri, "Futbolda şike" davası süreciyle ilgili düzenlenen arama konferansı için İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda alınan en önemli karar, 22 Mart'ta Türkiye'de yapılacak UEFA'nın Genel Kurulu'ndan önce gazetelere Trabzonspor'un haklılığını anlatan ilanlar verilmesi oldu. Buna göre bordo-mavili yönetim, UEFA toplantıları ile aynı zamanda 3 gün süreyle yerli ve yabancı önemli gazetelere Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca ilan verecek. Amaç ise UEFA Başkanı Michel Platini'yi yaşanan süreçte Trabzonspor'un haklılığını göstermek."

 
 

 

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.