1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TÜRKİYE SANAT PLATFORMU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR!
TÜRKİYE SANAT PLATFORMU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR!

TÜRKİYE SANAT PLATFORMU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR!

Ankara en büyük sanat birliğine projeler çerçevesinde ev sahipliği yapıyor. Anadolu'nun her şehrinde, Kültür Sanat ve Eğitim Sevdalıları birleşti, unutulmaya yüz tutmuş değerlere ve sanatlara sahip çıkıyorlar.

A+A-

Ankara en büyük sanat birliğine projeler çerçevesinde ev sahipliği yapıyor. Anadolu'nun her şehrinde, Kültür Sanat ve Eğitim Sevdalıları birleşti, unutulmaya yüz tutmuş değerlere ve sanatlara sahip çıkıyorlar.
Sultan Özateş'in kuruculuğu ve koordinatörlüğünde "Geleceğimiz Değerlerimizdir" Projelerini oluşturma konusunda resim, müzik, edebiyat ve sanatın diğer dallarını icra eden yüreklerle çalışmaların devam edildiği açıklandı.
3 ana başlık birleşti, tek başlık altında büyük projelere geçiliyor.
Siyasi liderler, kamu kuruluşlarına örnek olacak, kültürel değerlere emek veren hakiki sanatçılarına sahip çıkılacak çalışmalar sürdürülüyor.

1.20150807153038.jpg
Sultan Özateş'in başkanlığında düzenlenen Ankara Sanat ve Türkiye Sanat Birliği, Anadolu da 51 il, 21 dış ülkede yönetim kurullarını ve temsilciliklerini oluşturmayı başardı. Yasal süreçler, kimlik çalışmaları ve resmi adres işlemleri yürütülmektedir.
Merkezi Ankara da bulunan Platformun içinde " Sanata Değer Katanlar ve Emek verenler" yer aldılar. 26 Ocak 2014'de ilk Uluslararası Projelerle açılışını, 25 Ocak 2015'de resmi törenini
gerçekleştiren birlik bir yıl içerisinde 12 projenin gerçekleşmesine imza attı. Düzenlenen ödül törenlerinin ve sanatsal sergilerinin ardından 2004 yılından beri devam edilen " İki Devlet Tek Millet Projesini" anlamlı bir yönde selamladı. 2013 yılından beri Azerbaycan, 2014 yılından beri Kerkük, 2012 yılından beri sürdürülen Hollanda, Fransa, Almanya, Özbekistan ve Türkmenistan Kültür Projelerini tamamlanıp, ses olunmasına geçildi.

2.20150807153051.jpg
Eylül 2015 ayında Ankara Başkent Öğretmen evinde düzenlenecek zirvede Temsilci Liderler " SANAT DEKLARASYONU" ve " SANAT BİRLİĞİ EYLEM PLANI" na imza atacaklar.
Zirve sonunda, ortaklık stratejisi, kültür alanında işbirliği, ortak internet haber sitesi oluşturulacak. Yeni kalkınma projeleriyle Üniversitelerle işbirliği konularında mutabakat zaptı imzalanacaktır.
Sultan Özateş, zirvenin ardından ödül töreni düzenleyip, basın mensuplarına açıklama yapıp, resmi temsilcilerini tanıtacaktır. Geniş katılımın planlandığı bu birliğin oluşturulması çalışması 2012 yılından beri devam edilmekte ve alt yapının tamamlanma aşamasına yaklaşıldığı belirtildi.

4.20150807153103.jpg
Özateş, Sanatın önemini canlandırmada, taklitlere karşı durarak, emeğe sahip çıkmada önlem oluşturma, sanal güvenlik, korsanlıkla mücadele, kötülük ideolojisinin önüne geçme, sahtekarlığa karşı durma, Uluslararası sesin oluşturulması ve sanatsal güvenliğin oluşturulmasının sağlanmasına katkı sunmaya devam edeceğini belirtti. Yol haritasının Ankara'da başladığını ve Türk Dünyasına hızla ilerlediğini, ikinci kez Uluslararası bir proje ile düzenlenecek 2015 Zirvesinde sanatla fark oluşturan yüreklerle bir araya geleceğini ifade etti.
Sanatı yok eden tüm unsurları kabul etmeyen platformun üyeleri, dünyada ki tüm insanlık dışı hareketleri kınadıklarını açıkladılar. Ayrıca Uluslararası Projelerinde tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını, Basın ve Medyayı kendi projelerini desteklemeye çağırdı.
2014 yılından beri Türkiye Sanat Platformu adına gerçekleşen faaliyetlerde 1556 madalya, 250 adet zafer kupası, 850 plaket, 350 hediye, 3 bin adet kitap, 3 bin Hizmet Şeref Belgesini şahsi imkanları ile verdiğini belirten Özateş, kuruculuğunu yaptığı oluşumun büyük kitlelere ulaşılacağını açıkladı.
Ödüllerde sponsor aramadığını, ufak maddi katkı sağlayan bireylerinde verilen ödüllerde isimlerini yazdıklarını ve gerekli törenlerde bunları açıkladığını, şeffaf ve netliği özellikle belirtti.
Uluslararası düzeyde de 100 madalya, 100 plaket, 15 zafer kupası, 250 adet Hizmet Şeref Belgesi ve 120 adet hediye vermeyi başardığını açıklayan Eğitimcimiz, İki Devlet Bir Millet Projesi çerçevesinde 100 büyük zafer kupası, 1000 adet madalya ve belge, 250 adet plaket verileceğini açıkladı.
Ödüller: Kültür ve Sanat Başarı, Girişimci Lider, Değerlerimiz Geleceğimizdir, Fark Oluşturan Yürekler, İki Devlet Tek Millet, Basın-Medya ve İletişim alanında başarılı yüreklere verilmekte ve verilmeye devam edilmektedir.
Törenlerin organizasyonunu şahsi düzenleyen Sultan Özateş projeleri ile Ankara'yı ve Ülkemizi yurt dışından gelen sanatçılara kendi imkanları ile tanıtıp, kültür gezilerini başarılı gerçekleştirmektedir. Temmuz ayında Azerbaycan'dan gelen eğitimci-Yazar ve şairlerle buluşuldu. Qalibe Ceferoca, Kübra Quliyeva, Solmaz Süleymanova ile bu geziler gerçekleşip, iki Ülke arasında kardeşlik bağları oluşturuldu.
Başarılı projelerin yaygınlaştırılmasına emek verenleri kutluyoruz.

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.