1. HABERLER

  2. Türkiye’nin En İyi 10 Kütüphanesi
Türkiye’nin En İyi 10 Kütüphanesi

Türkiye’nin En İyi 10 Kütüphanesi

Türkiye’nin En İyi 10 Kütüphanesi

A+A-

Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle sürdürülen “Kütüphane Haftası'nın 50. İlçemiz halk kütüphanesi müdürlüğünde yapıldı.

Gölbaşı Halk Kütüphanesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Kütüphane müdürü Özbey Uçak, Gölbaşı Halk Kütüphanesi , 1118 kütüphane içerisinde ilk 10 içerisinde pilot olarak seçildiğini belirterek “ Kütüphanemiz hem pilot uygulama içinde hem de en son belirlenen 10 kütüphane içinde yer almaktadır. Bu anlamda ilçemiz şanslıdır. Bu pilot uygulamada hastane randevuları, tarımsal kalkınma başvuruları, iş başvuruları, SGK işlemleri vb. işlemler kütüphaneden yapılabilecek.

1200 m2 alan 10 personelle toplamda 18896 kitapla 2013 yılında 31046 okuyucuya hizmet vermiştir. 2013 yılında 2021 okuyucu üyesi olmuştur ve 16291 kitabı ödünç almıştır.” İfadeleriyle başta ilçe kaymakamı olmak üzere katılan herkes teşekkür etti.

İlçe kaymakamı Şevket Cinbir konuşmasında “ Biz tarihimizi nereden öğreniyoruz? Kitaplardan. Gölbaşı Kütüphanesi İlk 10’a girmesi bizleri mutlu etmiştir. 35.000 vatandaşımızın bu kütüphaneden faydalanması gerçekten çok güzel. Bu nedenle kitaplarla buluşmaya devam edelim.” dedi.

Kütüphane haftasında yazar Serpil Ural imzalı kitap dağıttı. Etkinlik film gösterisi ve söyleşilerle son buldu.

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.