1. HABERLER

  2. TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ DIŞ GÜÇLER BELİRLİYOR
TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ DIŞ GÜÇLER BELİRLİYOR

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ DIŞ GÜÇLER BELİRLİYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Gölbaşı’nda katıldığı toplantıda, “AK Parti ve CHP Türkiye gerileme sürüklüyor” dedi.

A+A-


hakkı öznur ile golbasisongaste

 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, Gölbaşı’nda katıldığı toplantıda, “AK Parti ve CHP Türkiye gerileme sürüklüyor” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakı Öznur Gölbaşı’nda Alperen Ocakları’nın düzenlediği değerlendirme toplantısına katıldı. Öznur, toplantıda Türkiye gündemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak AK Parti hükümetine ve CHP’ne yüklendi.

Toplantıya Alperen Ocakları gençlerinin tam kadro yer aldığı toplantıya BBP Genel Merkez MKYK Üyeleri Gökhan Koçak, BBP Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca, İlçe Başkanı Yaşar Tosun ve partililer katıldı.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNİ DIŞ GÜÇLER BELİRLİYOR

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, toplantıda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin gündemini dış güçlerin belirlediğine değinerek, AK Parti ve CHP’nin Türkiye gerileme sürüklediğini vurguladı. Öznur, AK Parti ve CHP’nin Türkiye’yi kutuplaşmaya, kamplaşmaya, cepheleştirmeye hızlı bir şekilde sürüklediğini ifade ederek, “ bundan önceki siyasi iktidarlar da bugün AK Parti iktidarı da Türkiye’yi bunalıma sürüklemişlerdir. Dış politikada, iş siyasetteki yanlışlıklar ortada. Terör, yolsuzluk, vurgun devam ediyor. Ortada ana muhalefette yok.” dedi.

AĞZI OLAN KONUŞUYOR

Öznur son zamanlarda yaşanan Dersim olaylarına da değinerek, “CHP Tunceli milletvekilinin başlatmış olduğu tartışma, Türkiye’de yeni fitne tohumlarının ekilmesine sebep oldu. CHP Milletvekili diyor ki Dersim de isyan yok, Türk devleti Dersim’de Tunceli’de soykırım yapmış. CHP Milletvekilinin söylemiş olduğu sözler üzerine ülkenin Başbakanı da ‘Dersim’de isyan olmadı, Dersim’de katliam yapıldı’ diyor. Bir ülkenin Başbakanı böylesine hassas bir meselede bu kadar yanlış, bu kadar tarihi çarpıtan lafları nasıl söyleyebilir. Başbakan bile Dersim konusunda bilip bilmeden laflar söylüyor. Ağzı olan konuşuyor” dedi.

AMAÇ, DERSİMLE YÜZLEŞMEK DEĞİL, DEVLETLE HESAPLAŞMAK

Öznur, Dersim’de isyan olduğunu belirterek, “Elbette Dersim’de sivil ve masum insanlar da hayatını kaybetti. O bölgede işbirlikçiler, bölücüler devlete başkaldırdı. Derebeyler ve ağalar halka kan kusturuyordu. Halka zulüm yapıyorlardı. Askere gitmiyor, vergi vermiyor, devletin yatırım yaptığı yerleri yakıyorlardı. Dersim’de ki masum halk ağaların baskısı altındaydı. Devlet ne yapacaktı? Bugün PKK’nın yaptığı gibi vatan evlatlarını şehit ettiler. Dersim isyanının başında Seyit Rıza denen bir hain vardı. Şimdi Seyit Rıza’dan bir kahraman gibi bahsediyorlar. Kerbela ile Dersim’i aynı göstermeye kalkıyorlar. Bu isyanların arkasında dış güçler var. Başbakanın bunları bilmesi lazım. Bunların amacı Dersim ile yüzleşmek değil, Türk Devleti ile hesaplaşmaktır” şeklinde konuştu.

Öznur, Türkiye gündemi ile yapmış olduğu genel değerlendirmelerin ardından Alperen gençliğinin sloganları eşliğinde Gölbaşı’ndan ayrıldı.

Bu haber toplam 1734 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.