1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. TUZLUÇAYIRLILAR EKMEK BÜFELERİNE YENİDEN KAVUŞUYOR
TUZLUÇAYIRLILAR EKMEK BÜFELERİNE YENİDEN KAVUŞUYOR

TUZLUÇAYIRLILAR EKMEK BÜFELERİNE YENİDEN KAVUŞUYOR

TUZLUÇAYIRLILAR EKMEK BÜFELERİNE YENİDEN KAVUŞUYOR

A+A-

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın, Tuzluçayır’da sürekli olarak bazı marjinal grupların saldırısına uğrayan ve kaldırmak zorunda kaldığı 3 halk ekmek büfesi yeniden yerlerine konuluyor.

Tuzluçayırlılar tarafından imzalanan 400 dilekçeyi, Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’a sunan Tuzluçayır Mahalle Temsilcisi Yusuf Karacakale, “Bölgedeki vatandaşlarımız, tahrip edildiği için kaldırılan ekmek büfelerinin yeniden yerlerine konulmasını talep ediyorlar. Büfelerimizi tekrar geri istiyoruz” dedi.

Bölgede hizmet veren ve zaman zaman  saldırılara maruz kalan, son olarak da geçtiğimiz ay bazı marjinal gruplarca çıkan olaylarda kullanılamaz hale getirilen 3 ayrı Halk Ekmek Satış büfesi, yerlerinden kaldırılmak zorunda kalınmıştı.

 

-TUZLUÇAYIR HALKI BÜFELERİ İSTİYOR

 

Bölgede yaşayanların büyük bölümünün ekmek ihtiyacını karşılayan ekmek büfelerinin yeniden yerlerine konulması için Tuzluçayırlıların talepte bulunduğunu ve bu nedenle imza topladıklarını kaydeden Mahalle Temsilcisi Karacakale, “Kaliteli, sağlıklı ve ucuz ekmek satışı yapan büfelerin yeniden mahallemize getirilmesi için imza toplayıp size getirdim. Ben bu talebi sizlere iletiyorum” diyerek, dilekçeleri Halk Ekmek Genel Müdür İlkbahar’a sundu.

Dilekçeleri kabul eden ve büfelerin sigorta işlemlerinin ardından tek tek yerlerine yerleştirileceğini kaydeden İlkbahar, “Tuzluçayır’dan büfelerimizi kaldırmamızın nedeni buradaki vatandaşlar değil, oradaki bazı marjinal grupların büfelerimizi kullanılamaz hale getirmesiydi” dedi.

 

-İLK BÜFE ÇARŞAMBA GÜNÜ YERİNE KONULACAK

 

Tuzluçayır bölgesinin en çok ekmek satışı yapılan ve Halk Ekmek ürünlerine ihtiyaç duyulan bir bölge olduğunu kaydeden Ali İlkbahar, “Sigorta işlemleri tamamlanan bir büfemizi çarşamba günü yerine koyacağız. Diğer iki büfemizin de işlemleri tamamlanınca yerlerine konulacak. Ekmek büfelerine verilen zarar, bölge halkına veriliyor. Halkın ekmeğine eylem ve siyaset bulaştırmasınlar ve herkes ekmeğe saygı göstersin” diye konuştu.

         İşlemleri tamamlanan ve Tıp Fakültesi Caddesi 586. Sokak’ta bulunan büfenin işleticisi Beyhan Can da yeniden büfeye kavuşmanın heyecanını yaşadığını kaydederek, “Zaman zaman büfemize boyalarla çirkin ve uygunsuz yazılar yazılıyordu.  Son olaylarda büfemiz tamamen kullanılamaz hale geldi. Büfeler kaldırıldıktan sonra bölge insanları büfenin yeniden ne zaman açılacağını soruyorlardı. Tekrar büfelerin konulması kararından  çok mutluyum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.