1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Uğur Avcı görevine döndü
Uğur Avcı görevine döndü

Uğur Avcı görevine döndü

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan yargılanan dönemin Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Uğur Avcı görevine geri döndü.

A+A-

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin "anayasal düzeni ihlale teşebbüs" suçundan yargılanan dönemin Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Uğur Avcı görevine geri döndü.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda görevine başlayan Uğur Avcı çıkarıldığı mahkemece suçsuz bulunmuştu.

TANIKLAR NE ANLATMIŞTI?

Duruşmalarda tanık olarak dinlenen Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nde görevli Ali Şahin'in, "Avcı'nın darbe yanlısı harekette bulunduğuna şahit olmadığını" söylediğini, aynı timde görev yapan Erol Yıldız'ın benzer yönde beyanda bulunduğunu ifade eden Savcı Görmez, nöbetçi personel Hayrettin Metin'in "saat 23.00 sıralarında sıkıyönetim direktifi adlı mesajı, çıktısını alarak Uğur Avcı'ya götürdüğünü, komutanın yazıyı okuduktan sonra 'Böyle bir şey olamaz. Hiçbir şey yapmayacağız' dediğini" anlattığını, ayrıca, "mesajları normalde dış karakollara gönderdiklerini, bu mesajı dağıtıp dağıtmayacaklarını sorduğunda da 'Hayır, hiçbir şey yapmayacaksınız' diye konuştuğunu" bildirdiğini aktarmıştı.

Savcı Görmez, tanık olarak dinlenen Başçavuş İlker Uz'un, Avcı'nın darbe direktifine ilişkin, "Bu emir yok hükmündedir. Herkes işine baksın" şeklinde sözler söylediğini anlattığına dikkati çekerek, yine komutanlıkta görevli tanık Ufuk Şimşek'in de Avcı'nın, "Bu TSK içindeki bir grubun yaptığı bir harekettir. Bu hareketi tanımıyoruz. Bu kalkışmanın içinde olamayız" dediğini belirtmişti.

 

Bu haber toplam 6214 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.