1. HABERLER

  2. Velilere dayatma YOK
Velilere dayatma YOK

Velilere dayatma YOK

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gazetemizin “Velilere Zoraki Dayatma” başlıklı haberi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gazetemizin “Velilere Zoraki Dayatma” başlıklı haberi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhittin Arık imzalı yazılı basın açıklamasında yapılan soruşturma neticesinde velilere marka dayatması yapılmadığı bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Gazetenizin 19.09.2011 tarihli “Velilere Zoraki Dayatma” başlıklı haberinde; İlçemiz Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Ana Sınıfına başlayacak öğrencilere dayatma yapıldığı konu edilmektedir.

Okul Müdürlüğünden konu hakkında gerekli incelemenin yapılarak bilgi verilmesi istenilmiş olup, okul müdürlüğünün 04.10.2011 tarih ve 650 sayılı yazısı ile; konu hakkında öğretmenlerin alınan ifadelerinde, velilerle birlikte hazırlanan tutanaklarda kesinlikle marka dayatması ve baskı yapılmadığı, öğrencilerin sağlığının olumsuz etkilenmemesi amacıyla ve söz konusu listedeki malzemelerin dayanıklılığının göz önünde bulundurularak hazırlandığı, habere konu liste de sadece bir markanın değil bir çok markanın isminin yer aldığı, örnek oluşturması için marka belirtildiği, ucuz kırtasiye malzemelerinin öğrencilerin sağlığına zarar verdiği konusunda basında sık sık haberler yayınlandığının ifade edildiği bildirilmiştir.

 

Bilgilerinize rica olunur.

Bu haber toplam 1625 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.