1. HABERLER

  2. Verilen sözler bir bir yerine getiriliyor
Verilen sözler bir bir yerine getiriliyor

Verilen sözler bir bir yerine getiriliyor

Ak Parti Büyükşehir Meclis üyesi ve Ak Parti Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Gökhan Koçak, Gölbaşı’nda daha önce köy yerleşimi olupda, mahallelere dönüşen yerlere kat geleceği müjdesini verdi.

A+A-

Ak Parti Büyükşehir Meclis üyesi ve Ak Parti Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkan Vekili  Gökhan Koçak, Gölbaşı’nda daha önce köy yerleşimi olupda, mahallelere dönüşen yerlere kat geleceği müjdesini verdi.

Göl Haber Gazetesi'ne konuşan Gökhan Koçak,  seçim öncesi verilen sözlerden birinin yerine getirileceğinin müjdesini verdi. Gölbaşı’nda ki kırsal kesimlerde kat geleceğini ifade eden Koçak, ilk olarak bu projeye Velihimmetli Mahallesi’nden başlanacağını bildirdi.

Bu uygulamanın Koçak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde onay halinde olduğunu ve daha sonra da Gölbaşı Belediye Meclisi komisyonundan geçerek, yaklaşık 1 ay askıda kaldıktan sonra geçeceğini belirtti.

Sözlerimizi yerine getiriyoruz

Gölbaşı Belediyemizin yapmış olduğu çalışma “Ö.Ç.K (Özel Çevre Koruma) dışında kalan köylerimizde daha önce Ak kadrolar olarak verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bu mücadeleyi verirken daha önce kırsal yerleşim alanı dediğimiz, köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde kanunlar çerçevesinde elimizden geldiğince, Büyükşehir Başkanımız ve Gölbaşı Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizin, bürokratlarımızın da ortak çalışmasıyla vatandaşın ve kamuoyunun yararına olacak bir işlem yapılmıştır.

2 kattan 3 kata çıkacak

Daha önce bir parsele bir konut yapılabiliyordu. Bu parsel büyüklüğü de 600 m olabilir. Daha önce yükseklik 2 kattı fakat bir bağımsız olabiliyordu. 2 kata ayrı ayrı abonelik alınamıyordu.

Bizim yaptığımız uygulamada örnek verilecek olursak, emsali 0.50’den 0.90’a çıkardık. 2 kat yüksekliği de 3 kat olarak belirlendi. (6.50’den 9.50’ye çıktı). 600 M2 bir arsası olan vatandaş 540 M inşaat alanı kullanacaktır.  Bu alanda isterse yine örnek verecek olursak 90 M2’den 6 daire yapabilecektir.  Kahverengi olarak gösterilen yerleşim yerlerinde bir vatandaşımız parselin büyüklüğüne ve konumuna göre alabilecek. 600 m bir konut oluyorken, 90 M2 iki konut yapılabilecek.

Aile arasındaki anlaşmazlıklar giderilecek

Önceden bir kişiye tapu tahsis edilirken, bizim yaptığımız uygulamada sayı artı. Vatandaşımız hak ettiği yere gelmiş olacak ve en güzel alt yapı hizmetini alacaktır. Hak eden hak ettiğini alacaktır. Gölbaşımızın merkezinde olan vatandaşımızla 60 km uzaktaki vatandaşımızda aynı hizmeti alsın. Biz istiyoruz ki bir an önce alt yapı hizmeti gelsin, imar çalışmaları bitsin merkezde ki vatandaşımız hangi hizmetlerden yararlanıyorsa, köylerdeki vatandaşımızda o hizmetten yararlansın.

Bu hizmetlerde emeği geçen Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek’e, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a siyasi parti gözetmeksizin meclis üyelerine, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.

Velihimmetli Mahallesi’nden başlıyoruz

Bu uygulama şuanda en müsait yer olan Velihimmetli mahallesinden başlanmıştır.  İmar çalışması yaptığımız yerler, yapacağımız yerler, tadilen imar çalışması yaptığımız yerlerde Ö.Ç.K dışında kalan mahallelerde elimizden gelen gayreti göstererek kanunlar ve nizamlar çerçevesinde bu haklardan bürün mahallelerde yaşan vatandaşlarımızın hepsinin aynı şekilde yararlanmasını sağlayacağız. İmarı bitmiş mahallelerimizde ise, çalışmalarımız ileriki dönemlerde bittikten sonra sosyal donatı alanları kurtarabilirse onlarda yapılacaktır. Ö.Ç.K bölgesinde kalan yerlerde şuanda böyle bir çalışmamız yoktur. Ama bu çalışmalarımız bittikten sonra kırsal yerleşim yerlerinde çalışmalarımız olacaktır.

Bu haber toplam 3713 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.