1. HABERLER

  2. Yardımlaşma ve kardeşlik duygularımızı geliştirelim”
Yardımlaşma ve kardeşlik duygularımızı geliştirelim”

Yardımlaşma ve kardeşlik duygularımızı geliştirelim”

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

   Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, bu yıl 3 Mayıs Salı gününü 4 Mayıs Çarşamba’ya bağlayan gecede idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Duruay, namazın bu gecede farz kılındığına dikkat çekerek, “Peygamber Efendimizin Miraç ve İsra mucizesinin, anlatıldığı İsra Suresinde, son derece önemli ilahi mesajlar yer alıyor” dedi.

 Surede; yalnız Allah’a kulluk edilmesi, anne babaya itaatle birlikte iyi davranılması, akrabaya, fakirlere ve yolda kalmışlara haklarının verilmesi emredildiğini ifade eden Başkan Duruay, “Toplumda bu ilkelere riayet edildiği takdirde yardımlaşma ve kardeşlik duygularının gelişerek güven ve huzurun sağlanacağına dikkat çekilmiştir” dedi.

Duruay, mesajında daha sonra şunları söyledi:

 

GÖNÜL ALMA ZAMANI

 

“Miraç gecesi, Peygamber efendimizin, Allah tarafından Mescid-i Haram'dan aldırılarak Mescid-i Aksa'ya götürülmesi, oradan da göklerin ötesine yükseltilerek Allah katına çıkartılmasının yaşandığı mübarek bir gecedir.Gönüllerimizin büyük bir coşku yaşadığı bu gecede, Peygamberimizin kutlu yolculuğunun anlamını kavramaya, görevlerimizi yerine getirmeye çalışalım. Ailemizin, yakınlarımızın ve komşularımızın gönüllerini alalım, dualarımızla sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin yanında olalım. Miraç olayı vesilesi ile ifade edilen bu eşsiz gerçeklerin hayatımıza yön vermesi temennisiyle, başta Gölbaşılı hemşehrilerimiz olmak üzere Türk ve İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor; acı ve gözyaşının yerini huzur ve barışın almasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.